Bezienswaardigheden in Oost-Vlaanderen

Sint- Adreaskerk
Sint Martinuskerk
Bedevaartsoord Gaverland Beveren
Kasteel van Bottelare
Het Kasteel van Mesen
Oud Gemeentehuis Berchem
Kasteel van Lilare
Domeinbos Ter Rijst
Museum van Schone Kunsten (MSK) Museum van Schone Kunsten (MSK)
Sint-Nicolaaskerk
Aantal bezienswaardigheden
0 40


Aantal bezienswaardigheden
0 40
1486722 inwoners
3007.00 km²
509 bezienswaardigheden
Het was het vroegere gebied van de Menapiërs, wier territorium toentertijd nog gelegen was aan de Noordzee. Het gebied tussen Schelde en Dender behoorde echter tot het land der Nerviërs. De Nerviërs woonden tussen de Schelde en de Dijle. Bij de verdeling van het Frankische rijk in de 9e eeuw kwam het gebied ten westen van de Schelde aan West-Francië, terwijl de gouw Brabant, ten oosten van de Schelde, Lotharingisch werd. Na de verdeling van Lotharingen kwam de volledige gouw Brabant aan Oost-Francië. Pas in de 11e eeuw veroverde de graaf van Vlaanderen het land tussen Schelde en Dender. Zo ontstond Rijks-Vlaanderen.

Boek nu uw hotel in Oost-Vlaanderen!

10 willekeurige bezienswaardigheden

Bedevaartsoord Gaverland Beveren

Bedevaartsoord Gaverland Beveren

(0)

Begin 16e eeuw vond een gezin onder een linde in het gehucht Gaverland een Mariabeeldje. Het beeldje kreeg onderdak in de kerk van Melsele, maar de volgende... lees meerOntdek hier de lokale middenstand

We respecteren uw privacy

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken, om socialemediafuncties te bieden en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde socialemedia-, en analysepartners.