Bezienswaardigheden in Wetteren


Wapenschild Wetteren

Wetteren

24818 inwoners
36.70 km²
9 bezienswaardigheden
De kerk en de inwoners van Wetteren hadden tijdens de 16e eeuw te maken met de Spaanse furie. De Gentse republikeinen verjoegen de Spanjaarden en plunderden Wetteren in 1579. De inwoners namen de wijk naar de overkant van de Schelde. De heropbloei volgde op het einde van de 18e eeuw met de vestiging van een buskruitfabriek, een katoenweverij en de eerste boomkwekerijen. Wetteren is (inter)nationaal bekend om zijn uitgestrekte boom- en rozenkwekerijen. Wetteren heeft 18 reuzen. Twee ervan, de reus en de reuzin (deze hebben geen namen), behoren tot de oudste van België.

9 bezienswaardigheden

Sport-en recreatiedomein De Warande

Sport-en recreatiedomein De Warande

(0)

Het openluchtszwembad van De Warande oefent op mooie, warme dagen een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit. Van oktober tot en met mei kan men terecht in... lees meerOntdek hier de lokale middenstand

Uw eigen zaak in de kijker?
Dat kan!

We respecteren uw privacy

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken, om socialemediafuncties te bieden en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde socialemedia-, en analysepartners.