Bezienswaardigheden in Gent


Wapenschild Gent

Gent

257029 inwoners
156.20 km²
30 bezienswaardigheden
Gent is de hoofdstad van de Belgische provincie Oost-Vlaanderen en van het arrondissement Gent. Gent ontstond uit Keltische woonkernen in het gebied van de samenvloeiing van de Leie en de Schelde. In de middeleeuwen groeide Gent onder impuls van een bloeiende wolnijverheid uit tot een van de grootste steden van Europa. Ook de vlas- en linnennijverheid en het stapelrecht op graan dat Gent verwierf droegen aanzienlijk bij tot haar welvaart. Na een korte calvinistische periode kende de stad een zeker verval dat pas keerde tegen het einde van de 18e eeuw, toen de katoennijverheid Gent tot een van de eerste industriesteden van het Europese vasteland maakte.

30 bezienswaardigheden

De wereld van Kina: het Huis

De wereld van Kina: het Huis

(0)

De wereld van Kina: het Huis is een natuurmuseum voor kinderen en jongeren. In de prachtige zijvleugel van de Sint-Pietersabdij tonen fossielen je hoe het... lees meer

Het Gravensteen

Het Gravensteen

(0)

De oorsprong van het Gravensteen is dankzij Arnulf 1 (918) die de eerste middeleeuwse versterking bouwen op de hoge zandduin. Begin de eelfde eeuw werd er... lees meerBezienswaardigheden Gent: om je geest te verrijken


“Gent, mijn geboortestad, da’s klasse,” wist Karel De Grote destijds. Gent, da’s rijke geschiedenis. Gent, da’s plezier maken met familie, of sporten met vrienden. Gent, da’s cultuur met een grote C. Compact, maar toch veelzijdig en met tal van bezienswaardigheden. Gent: daar vind je echt alles.

Sightseeing: Gentse neuzen op de Korenmarkt en heerlijk wandelen in het Citadelpark


In het prachtige historische centrum van de stad vind je tal van bezienswaardigheden. Gent barst er van de impressionante bouwwerken. Het centraal gelegen Belfort is werelderfgoed. Vanaf daar vind je op wandelafstand allerlei interessante punten in het middeleeuwse centrum. Terrasjes doen op de Korenmarkt, shoppen in de Veldstraat en echte Gentse neuzekes eten op de Groentenmarkt. Vanop de Sint-Michielsbrug heb je een mooi uitzicht op de Graslei. Wil je toch nog wat meer van de échte middeleeuwen bewonderen? Dan is het befaamde Gravensteen bij het Sint Veerleplein ongetwijfeld iets voor jou. In het centrum vind je trouwens een heel arsenaal aan musea waarin je prachtige kunst kunt bewonderen: van de moderne kunst in het SMAK, of de wereld van Kina, Dr. Guislain en nog veel meer bezienswaardigheden. Gent is ook thuis voor heel wat avondcultuur. Dus wie graag zijn theatertenue aantrekt, kan terecht bij het NTGent, het Tinnenpot en de Vooruit.

Activiteiten in Gent: overdag en ’s avonds


Ook voor wat fysieke activiteit kun je in Gent terecht. Waterratten vinden zeker hun kunnen op een van de zeven zwemplekken: van het prachtig gerestaureerde Van Eyckbad tot het recreatiedomein van de Blaarmeersen. Aan de liefhebbers van een rustgevende natuurwandeling: breng zeker een bezoek aan het stedelijke natuurreservaat van Bourgoyen-Ossemeersen. Of blijf gewoon in het Citadelpark in het centrum: een paradijs voor joggers. Laat je het sporten liever over aan de pro’s? Begeef je dan eens op de bodem van de Gentse Buffalo’s: de Ghelamco Arena. Ook na zonsondergang wordt er flink gesport in Gent. ’s Avonds kun je jouw dansspieren helemaal losgooien in ’s lands bekendste uitgaansbuurt: de Overpoort. Geniet je liever rustig van een heerlijk drankje, dan kun je zeker ook terecht in de gezellige bars en cafés rondom de Vrijdagmarkt. Voor elk wat wils dus. De stad barst van de bezienswaardigheden: Gent verrast je echt keer op keer.

Ontdek hier de lokale middenstand

Uw eigen zaak in de kijker?
Dat kan!