Bezienswaardigheden in Aalst


Aalst

83347 inwoners
156.20 km²
20 bezienswaardigheden
Aalst is de op één na grootste stad in de provincie Oost-Vlaanderen. Aalst staat bekend om zijn kleurrijk carnaval en zijn carnavaleske vete met de stad Dendermonde. Ook bekend om zijn 'Zwarte Man', Dirk Martens: hij drukte het eerste boek met losse letters in de Nederlanden. Een al even beroemde telg is de romanschrijver Louis Paul Boon. Aalst maakte in het begin van de 20e eeuw ook een stukje van de Belgische politieke geschiedenis met als centrale figuur priester Adolf Daens (broer van Pieter Daens). Je vind er prachtige parken en leuke bezienswaardigheden terug!

Boek nu uw hotel in Aalst!

20 bezienswaardigheden

Aalst carnaval

Aalst carnaval

(0)

Aalst carnaval is een jaarlijks feest die uit 3 dagen bestaat. De eerste dag is de stoet, de tweede dag met de ajuinenworp en prijsuitreiking en om af te... lees meer

Belfort Aalst

Belfort Aalst

(1)

Het is één van de oudste carillons van ons land. Opgenomen in het wereld erfgoed van Unesco. lees meer

Cultuurcentrum De Werf Aalst

Cultuurcentrum De Werf Aalst

(0)

Boek nu uw tickets online! lees meerOntdek hier de lokale middenstand

We respecteren uw privacy

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken, om socialemediafuncties te bieden en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde socialemedia-, en analysepartners.