Bezienswaardigheden in Haaltert


Wapenschild Haaltert

Haaltert

18117 inwoners
30.30 km²
7 bezienswaardigheden
Haaltert werd het eerst vermeld in een oorkonde uit 1046. De toenmalige eigenaar van het dorp Ingelbertus van Haaltert stichtte er een kapittel. Later kwam het dorp in bezit van de graven van Vlaanderen. De huidige gemeente Haaltert ontstond in 1977 door samenvoeging van de toenmalige (dorp)gemeenten Haaltert, Denderhoutem, Heldergem en Kerksken. Ook de helft van het gehucht Terjoden van de toen ontbonden gemeente Erembodegem werd bij de nieuwe gemeente gevoegd. De plaats ligt in de Denderstreek. Haaltert heeft een aantal streekbieren zoals het Haletrutbier (8,5%), turfboerbier (6,6%), Kaatsbier (6,5%) en De Grijze kop (gemaakt van varkenskoppen).

7 bezienswaardigheden

Mini museum Mussenzele Haaltert

Mini museum Mussenzele Haaltert

(0)

Het museum beoogt 5 thema's uit de periode 1940 tot 1960, waarbij taferelen gebouwd worden rond het gezin, de school, religie, onspanning en werken en leven... lees meerOntdek hier de lokale middenstand

Uw eigen zaak in de kijker?
Dat kan!

We respecteren uw privacy

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken, om socialemediafuncties te bieden en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde socialemedia-, en analysepartners.