Bezienswaardigheden in Sint-Lievens-Houtem


Sint-Lievens-Houtem

10152 inwoners
26.70 km²
8 bezienswaardigheden
Het gebied werd in 976 in twee verdeeld. Een gedeelte werd beheerd door de Sint-Baafsabdij van Gent, het ander behoorde tot het Land van Aalst. Het dorp had in de middeleeuwen een belangrijke bedevaart en jaarmarkt.. De winterjaarmarkt, gehouden op Sint-Maarten, en de zomerjaarmarkt op Sint-Pieter werden echter wel behouden, zoals blijkt uit de verslagen van de baljuw van het Land van Aalst. In 2008 werd de winterjaarmarkt erkend als Vlaams niet-tastbaar cultureel erfgoed door minister Bert Anciaux. Sinds 2010 heeft de winterjaarmarkt een nog grotere erkenning gekregen. Samen met het Aalsterse carnaval en het Krakelingenfeest in Geraardsbergen werd de winterjaarmarkt door UNESCO erkend als uniek werelderfgoed.

8 bezienswaardigheden

Recreatiedomein Hemelrijk

Recreatiedomein Hemelrijk

(0)

Het domein werd in 1981 door het gemeentebestuur aangekocht. Na de Tweede Wereldoorlog(1948) werd er een openluchtzwembad uitgegraven op een terrein dat nu... lees meerOntdek hier de lokale middenstand

Uw eigen zaak in de kijker?
Dat kan!

We respecteren uw privacy

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken, om socialemediafuncties te bieden en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde socialemedia-, en analysepartners.