Bezienswaardigheden in Namen

Abdijbier van Rochefort Abdijbier van Rochefort
Aquaduct Aquaduct
Standbeeld Charle De Gaulle Standbeeld Charle De Gaulle
Kasteel van Vêves Kasteel van Vêves
Ferme de La Comogne Ferme de La Comogne
Kasteel van Corroy-le-Château Kasteel van Corroy-le-Château
Sint-Maternusbasiliek Sint-Maternusbasiliek
Archieven van Boignée Archieven van Boignée
Kasteel van Fagnolles Kasteel van Fagnolles
Kasteel van Montaigle Kasteel van Montaigle
Aantal bezienswaardigheden
0 10


Aantal bezienswaardigheden
0 10
489204 inwoners
3666.00 km²
57 bezienswaardigheden
Het Franse departement Samber en Maas werd in 1815, de Nederlandse provincie Namen. Het zuidwestelijk deel van de huidige Belgische provincie Namen, rond Philippeville, lag oorspronkelijk in het departement Ardennes, maar werd na de nederlaag van Napoleon bij het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden gevoegd. De provincie bleef na de Belgische afscheuring in 1830 onveranderd voortbestaan. De Maas komt bij Heer, in het zuiden van de provincie, vanuit Frankrijk België binnen en snijdt de provincie doormidden van zuid naar noord. Net zoals haar belangrijkste zijrivier de Samber, die er in Namen mee samenvloeit, is zij gekanaliseerd door het bouwen van sluizen en stuwen en na de laatste modernisering nu bevaarbaar voor schepen van CEMT-klasse V. Andere onbevaarbare rivieren in de provincie zijn de Lesse, de Molignée, de Bocq, de Viroin de Orneau en de Mehaigne, allen behorend tot het Maasbekken.

 

Boek je ontspanning in eigen land !

10 willekeurige bezienswaardigheden

Abdijbier van Rochefort

Abdijbier van Rochefort

(0)

Voor dag en dauw gaan de lichten aan in de abdij van Rochefort. De cisterciëzers leven er volgens de leer van de 'strikte observatie', zoals voorgeschreven... lees meerOntdek hier de lokale middenstand

Uw eigen zaak in de kijker?
Dat kan!

We respecteren uw privacy

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken, om socialemediafuncties te bieden en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde socialemedia-, en analysepartners.