Bezienswaardigheden in Namen

Belfort van Gembloux
Relais de Falemprise
Archieven van Boignée
Kasteel van Fagnolles
Le Parc des Roches
Kerk Saint-Hadelin
Keramiekmuseum Keramiekmuseum
De wijngaarden Coude-à-Coude
Citadel van Namen Citadel van Namen
De “Roche Trouée”
Aantal bezienswaardigheden
0 10


Aantal bezienswaardigheden
0 10
489204 inwoners
3666.00 km²
49 bezienswaardigheden
Het Franse departement Samber en Maas werd in 1815, de Nederlandse provincie Namen. Het zuidwestelijk deel van de huidige Belgische provincie Namen, rond Philippeville, lag oorspronkelijk in het departement Ardennes, maar werd na de nederlaag van Napoleon bij het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden gevoegd. De provincie bleef na de Belgische afscheuring in 1830 onveranderd voortbestaan. De Maas komt bij Heer, in het zuiden van de provincie, vanuit Frankrijk België binnen en snijdt de provincie doormidden van zuid naar noord. Net zoals haar belangrijkste zijrivier de Samber, die er in Namen mee samenvloeit, is zij gekanaliseerd door het bouwen van sluizen en stuwen en na de laatste modernisering nu bevaarbaar voor schepen van CEMT-klasse V. Andere onbevaarbare rivieren in de provincie zijn de Lesse, de Molignée, de Bocq, de Viroin de Orneau en de Mehaigne, allen behorend tot het Maasbekken.

Boek nu uw hotel in Namen!

10 willekeurige bezienswaardigheden

Keramiekmuseum

Keramiekmuseum

(0)

Als je geboortestreek een unieke kleilaag rijk is, dan kun je daar alle kanten mee uit. Dat wisten ook onze verre voorouders al, zodat de kneedbare en... lees meerOntdek hier de lokale middenstand

Uw eigen zaak in de kijker?
Dat kan!

We respecteren uw privacy

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken, om socialemediafuncties te bieden en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde socialemedia-, en analysepartners.