Bezienswaardigheden in Zwalm


Wapenschild Zwalm

Zwalm

8040 inwoners
33.80 km²
11 bezienswaardigheden
Zwalm is een fusiegemeente, die bestaat uit 12 deelgemeenten. De 12 kleine sterren in de vlag van de fusiegemeente verwijzen naar deze deelgemeenten. De fusiegemeente ontstond in 1977 uit de samenvoeging van Groot-Munkzwalm en Nederzwalm-Hermelgem. De deelgemeente Nederzwalm-Hermelgem ontstond halverwege de 19de eeuw toen Nederzwalm en het kleinere Hermelgem samensmolten. In Sint-Denijs-Boekel ligt nog het kleine gehucht Wijlegem. Door de talrijke bomenrijen ziet het landschap er bebost en groen uit. In Beerlegem is er het kasteel met domein Ten Bieze met bos, kasteelvijvers en talrijke bronnen. Een ander groot stuk natuur vinden we aan het Klein Zwitserland en de IJzerkotmolen.

11 bezienswaardigheden

Allerheiligenkerk

Allerheiligenkerk

(0)

De huidige kerk is grotendeels van baksteen, met hier en daar herbruikte zandsteen. De recentste verbouwing dateert van 1851. In de kerk bevinden zich enkele... lees meerOntdek hier de lokale middenstand

Uw eigen zaak in de kijker?
Dat kan!

We respecteren uw privacy

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken, om socialemediafuncties te bieden en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde socialemedia-, en analysepartners.