Bezienswaardigheden in Knesselare


Knesselare

8217 inwoners
37.30 km²
3 bezienswaardigheden
De oorspronkelijke benaming "Knesselare" zou komen van "clesse" of kliskruid, een vochtminnende plant, wat wijst op een moerassig gebied; een "lare" is een onbebouwd, woest stuk grond. Samengevoegd betekent dit dus een moerassig, onherbergzaam en ruw gebied. De oorsprong van de benaming "Ursel" is minder duidelijk, wellicht is het afkomstig van "oeros-bos", een bos op hoge zandgronden, waar oerossen leven, ofwel van "oud kasteel" of een oude verblijfplaats. De gemeente bestaat uit twee min of meer gelijkwaardige deelgemeenten. Knesselare ligt in het westen, Ursel in het oosten. Beide waren zelfstandige gemeenten tot eind 1976 waarna ze zijn opgeheven om de huidige fusiegemeente Knesselare te vormen.

3 bezienswaardigheden

Grote Kapel Onze Lieve Vrouw van Voorspraak

Grote Kapel Onze Lieve Vrouw van Voorspraak

(0)

Grote Kapel Onze Lieve Vrouw van Voorspraak herinnert aan de genezing van een Gents jongetje in 1735. lees meerOntdek hier de lokale middenstand

Uw eigen zaak in de kijker?
Dat kan!

We respecteren uw privacy

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken, om socialemediafuncties te bieden en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde socialemedia-, en analysepartners.