Bezienswaardigheden in Lochristi


Lochristi

22117 inwoners
60.30 km²
11 bezienswaardigheden
De naam "Lochristi" komt van "Loe Sancti Christi", dus "Lo in de Christusparochie". Lo betekent oorspronkelijk "open plaats in een bos". De H. Kerstparochie van Gent, afhankelijk van de Gentse Sint-Baafsabdij, omvatte het gebied van de latere gemeenten Oostakker, Sint-Amandsberg, Lochristi, Zaffelare, Zeveneken, Mendonk, Desteldonk, Destelbergen, en het Gentse stadsdeel Sint-Baafsdorp en Meulestede. Lochristi werd afgescheiden van deze oerparochie in de eerste helft van de 13de eeuw. In 1287 werd de parochie Lochristi verkleind door de afscheiding van Zeveneken. Lochristi behoorde niet tot het Heilig Roomse Rijk, maar tot de Oudburg van Gent, deel van het graafschap Vlaanderen en via deze tot het Franse koninkrijk.

11 bezienswaardigheden

Domein park Beervelde

Domein park Beervelde

(0)

Het landgoed zelf werd in 1873 aangelegd. Rond het kasteel legde tuinarchitect Fuchs een geometrische Franse tuin aan, terwijl de rest van het park als een... lees meerOntdek hier de lokale middenstand

Uw eigen zaak in de kijker?
Dat kan!

We respecteren uw privacy

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken, om socialemediafuncties te bieden en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde socialemedia-, en analysepartners.