Bezienswaardigheden in West-Vlaanderen

Belgium Pier Belgium Pier
De Sierk De Sierk
Museumschip Amandine Museumschip Amandine
’t Spaans Tolhuis ’t Spaans Tolhuis
Belfort Veurne Belfort Veurne
Huis Sint-Jan Huis Sint-Jan
Lange Max Museum Lange Max Museum
Sint-Martinuskerk Sint-Martinuskerk
Brouwerij Vermeulen Brouwerij Vermeulen
Gentpoort Gentpoort
Aantal bezienswaardigheden
0 50


Aantal bezienswaardigheden
0 50
1181828 inwoners
3144.00 km²
293 bezienswaardigheden
Onder de Franse bezetting werd het graafschap Vlaanderen opgeheven en werden uit het gebied twee Franse departementen gevormd. Het westelijke deel van Vlaanderen werd het Leiedepartement (département de la Lys). Na de geallieerde bevrijding van 1815 werd dit departement de Nederlandse provincie West-Vlaanderen en vervolgens in 1830 na de Belgische afscheiding de Belgische provincie met deze naam. Na de vastlegging van de taalgrens in 1962 verloor de provincie de huidige Henegouwse gemeenten Komen en Moeskroen.

 

Boek je ontspanning aan de Belgische kust!

Verblijf in Holiday Suites Westende en verken het mooie Westende en omstreken per fiets. Boek ons fietsarrangement en maak met het hele gezin gebruik van onze fietsen gedurende je verblijf.

10 willekeurige bezienswaardigheden

De Sierk

De Sierk

(0)

De Sierk is een thema-speelterrein waar kinderen zich kunnen ontpoppen tot ware circusartiesten: gooien met diabolo's, balanceren op éénwielers, bengelen aan... lees meer

Museumschip Amandine

Museumschip Amandine

(0)

Koop nu je ticket online! lees meer

Lange Max Museum

Lange Max Museum

(1)

Ontdek dit topmuseum over de Eerste Wereldoorlog in de Westhoek. Uniek omdat het de Duitse zijde belicht en zeer gewaardeerd door oorlogsspecialisten. lees meerOntdek hier de lokale middenstand

Uw eigen zaak in de kijker?
Dat kan!

We respecteren uw privacy

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken, om socialemediafuncties te bieden en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde socialemedia-, en analysepartners.