Bezienswaardigheden in Kaprijke


Wapenschild Kaprijke

Kaprijke

6321 inwoners
33.70 km²
2 bezienswaardigheden
De naam Kaprijke komt zeer waarschijnlijk van de Gallo-Romeinse naam "Capriacum" wat zoveel betekent als 'Goed van Caprius' (Caprius is een persoonsnaam). Er is voor het eerst sprake van het huidige Kaprijke rond de 13e eeuw, na een periode van zes eeuwen verlatenheid. De Romeinen, die de nederzetting bouwden, sloegen immers in de 5de eeuw op de vlucht voor invallende Germanen. In 1240 kreeg Kaprijke een keure van Johanna van Constantinopel waarmee het dus stadsrechten had. Gedurende de Middeleeuwen was een groot gedeelte ervan met heide en moeras bedekt, en diende Kaprijke te worden beschermd tegen de vernietigende invloeden van de zee, dit werd gedaan door de aanleg van de Graaf Jansdijk.

2 bezienswaardigheden

Bardelaeremuseum

Bardelaeremuseum

(0)

Op een boogscheut van de Lembeekse Bossen, in de Ledestraat 42, ligt een boerderij die nog deels uit de 18de eeuw stamt en vandaag een museum huisvest met... lees meerOntdek hier de lokale middenstand

Uw eigen zaak in de kijker?
Dat kan!

We respecteren uw privacy

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken, om socialemediafuncties te bieden en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde socialemedia-, en analysepartners.