Bezienswaardigheden in Limburg

Kasteel Meylandt Kasteel Meylandt
André Dumont Monument André Dumont Monument
Stadsmuseum Bree Stadsmuseum Bree
Museum van de Mijnwerkerswoning Museum van de Mijnwerkerswoning
Brouwerij & Grand Café 'Remise 56' Brouwerij & Grand Café 'Remise 56'
Emile van Dorenmuseum Emile van Dorenmuseum
Duitse militaire begraafplaats Duitse militaire begraafplaats
Fietsen door de bomen - Bosland, Hechtel-Eksel Fietsen door de bomen - Bosland, Hechtel-Eksel
Jenevermuseum Jenevermuseum
Kerkhof psychiatrisch ziekenhuis Kerkhof psychiatrisch ziekenhuis
Aantal bezienswaardigheden
0 20


Aantal bezienswaardigheden
0 20
863425 inwoners
2422.00 km²
251 bezienswaardigheden
Tijdens de middeleeuwen zijn in het gebied het graafschap Loon en vele heerlijkheden ontstaan. Na de Loonse Successieoorlogen (1366) ging de heerschappij over Loon naar de prins-bisschop van Luik. De Bourgondiërs trachtten het gebied in te lijven, waarop de drie Luikse Oorlogen uitbraken. Toen het departement na het Congres van Wenen bij het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden werd gevoegd, gaf koning Willem I het de naam "Limburg", naar het oude hertogdom Limburg. Bij de Belgische Revolutie sloot de hele provincie zich aan bij de Belgen, met uitzondering van de stad en de citadel van Maastricht. Als gevolg van het scheidingsverdrag van 1839 werd Limburg gesplitst met onder andere de Maas als grens.

Boek je ontspanning in Limburg!

Verblijf in Houthalen-Helchteren en ontdek één van de vele, prachtige fietsroutes die Limburg te bieden heeft. Dankzij ons fietsarrangement hoef je zelf niet meer te sleuren met fietsen, maar geniet je van onze volledig uitgeruste fietsen ter plaatse.

10 willekeurige bezienswaardigheden

Fietsen door de bomen - Bosland, Hechtel-Eksel

Fietsen door de bomen - Bosland, Hechtel-Eksel

(1)

Fietsen door de Bomen in het Pijnven in Hechtel-Eksel is een iconische fietsbrug die je laat fietsen tussen de kruinen van de bomen in Bosland. lees meer

Kerkhof psychiatrisch ziekenhuis

Kerkhof psychiatrisch ziekenhuis

(0)

patiënten vinden hun laatste rustplaats op het kerkhof van het Rijkskrankzinnigengesticht van Rekem. lees meerOntdek hier de lokale middenstand

Uw eigen zaak in de kijker?
Dat kan!

We respecteren uw privacy

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken, om socialemediafuncties te bieden en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde socialemedia-, en analysepartners.