Bezienswaardigheden in Limburg

Museumkerk Oud-Rekem
Molenmuseum
Kapel van Helshoven
Gallo-Romeins museum
Kloosterkerk kruisheren
B-MINE avonturenberg Beringen B-MINE avonturenberg Beringen
Oude Toren
Parochiekerk Sint-Martinus met kerkhof
Mijnsite Eisden, Mechelse Heide en Mechels Bos
Grote molen
Aantal bezienswaardigheden
0 20


Aantal bezienswaardigheden
0 20
863425 inwoners
2422.00 km²
125 bezienswaardigheden
Tijdens de middeleeuwen zijn in het gebied het graafschap Loon en vele heerlijkheden ontstaan. Na de Loonse Successieoorlogen (1366) ging de heerschappij over Loon naar de prins-bisschop van Luik. De Bourgondiërs trachtten het gebied in te lijven, waarop de drie Luikse Oorlogen uitbraken. Toen het departement na het Congres van Wenen bij het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden werd gevoegd, gaf koning Willem I het de naam "Limburg", naar het oude hertogdom Limburg. Bij de Belgische Revolutie sloot de hele provincie zich aan bij de Belgen, met uitzondering van de stad en de citadel van Maastricht. Als gevolg van het scheidingsverdrag van 1839 werd Limburg gesplitst met onder andere de Maas als grens.

Boek nu uw hotel in Limburg!

10 willekeurige bezienswaardigheden

B-MINE avonturenberg Beringen

B-MINE avonturenberg Beringen

(0)

Op de Avonturenberg kan je wandelen, klimmen, klauteren, glijden, wegdromen en ontdekken. Tussen een bos van 1.600 houten palen kunnen wandelaars de top van... lees meerOntdek hier de lokale middenstand

Uw eigen zaak in de kijker?
Dat kan!

We respecteren uw privacy

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken, om socialemediafuncties te bieden en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde socialemedia-, en analysepartners.