Bezienswaardigheden in Limburg

Heemkundig museum Woutershof Heemkundig museum Woutershof
Heemkundig museum 't Mieleke Heemkundig museum 't Mieleke
C-mine C-mine
Brouwerij & Grand Café 'Remise 56' Brouwerij & Grand Café 'Remise 56'
Brouwerij & Alcoholstokerij Wilderen Brouwerij & Alcoholstokerij Wilderen
Keijersmolen Keijersmolen
Stadhuis Bree Stadhuis Bree
Torenverplaatsingsmuseum Torenverplaatsingsmuseum
Begijnhof Hasselt Begijnhof Hasselt
Parochiekerk Sint-Pietersbanden Parochiekerk Sint-Pietersbanden
Aantal bezienswaardigheden
0 20


Aantal bezienswaardigheden
0 20
863425 inwoners
2422.00 km²
251 bezienswaardigheden
Tijdens de middeleeuwen zijn in het gebied het graafschap Loon en vele heerlijkheden ontstaan. Na de Loonse Successieoorlogen (1366) ging de heerschappij over Loon naar de prins-bisschop van Luik. De Bourgondiërs trachtten het gebied in te lijven, waarop de drie Luikse Oorlogen uitbraken. Toen het departement na het Congres van Wenen bij het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden werd gevoegd, gaf koning Willem I het de naam "Limburg", naar het oude hertogdom Limburg. Bij de Belgische Revolutie sloot de hele provincie zich aan bij de Belgen, met uitzondering van de stad en de citadel van Maastricht. Als gevolg van het scheidingsverdrag van 1839 werd Limburg gesplitst met onder andere de Maas als grens.

Boek je ontspanning in Limburg!

Verblijf in Houthalen-Helchteren en ontdek één van de vele, prachtige fietsroutes die Limburg te bieden heeft. Dankzij ons fietsarrangement hoef je zelf niet meer te sleuren met fietsen, maar geniet je van onze volledig uitgeruste fietsen ter plaatse.

10 willekeurige bezienswaardigheden

Brouwerij & Alcoholstokerij Wilderen

Brouwerij & Alcoholstokerij Wilderen

(0)

Brouwerij Wilderen is een authentiek industrieel monument uit 1743 te midden van uitgestrekte fruitboomgaarden in het hart van het Truiense streekdorpje... lees meerOntdek hier de lokale middenstand

Uw eigen zaak in de kijker?
Dat kan!

We respecteren uw privacy

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken, om socialemediafuncties te bieden en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde socialemedia-, en analysepartners.