Bezienswaardigheden in De Haan


Wapenschild De Haan

De Haan

12577 inwoners
42.17 km²
9 bezienswaardigheden
Toerisme vormt een belangrijke bron van inkomsten in deze gemeente. De Heilige Monica is de beschermheilige van De Haan. In tegenstelling tot de andere badplaatsen aan de Belgische kust is hoogbouw van meer dan 5 verdiepingen hier verboden. De "concessie" is opgenomen in de lijst van de 50 mooiste dorpen van Vlaanderen. De Haan is niet echt een gemeente die mikt op de eendagstoeristen. Heel wat toeristen hebben er een eigendom[4]. Daarnaast ligt in de gemeente het groot vakantiepark "Sunparks De Haan", met subtropisch zwembad en vele andere faciliteiten. Belangrijkste evenementen zijn: de zeewijding in Wenduine op pinkstermaandag, de dag van de toerist, de reuzefeesten, de vosseslagfeesten, Trammelant en de West-Vlaamse Senioren-Kust-Dag.

9 bezienswaardigheden

De Sierk

De Sierk

(0)

De Sierk is een thema-speelterrein waar kinderen zich kunnen ontpoppen tot ware circusartiesten: gooien met diabolo's, balanceren op éénwielers, bengelen aan... lees meerOntdek hier de lokale middenstand

Uw eigen zaak in de kijker?
Dat kan!

We respecteren uw privacy

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken, om socialemediafuncties te bieden en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde socialemedia-, en analysepartners.