Bezienswaardigheden in Blankenberge


Blankenberge

20013 inwoners
17.40 km²
11 bezienswaardigheden
Blankenberge is een van de belangrijkste badplaatsen aan de Belgische kust wat het aantal toeristen en hotelreserveringen betreft. De hele zomer is het erg druk in de kuststad. In juli en augustus worden er dagelijks tientallen zogenaamde toeristentreinen ingezet en is het ook erg druk op de reguliere Intercityverbindingen, die station Blankenberge rechtstreeks met Brussel verbinden via Brugge. Blankenberghe (oude spelling) was eerst een vissersgemeenschap tussen de Oostdijk en de Westdijk. In 1944 werd de volledige haveninfrastructuur vernield door de Duitsers. Na de tweede wereldoorlog was de Blankenbergse vissersactiviteit verdwenen. Reeds in de eerste helft van de 18e eeuw kwamen er toeristen naar Blankenberge. De Brugse steenweg werd in 1723 aangelegd.

11 bezienswaardigheden

Sea Life Blankenberge

Sea Life Blankenberge

(0)

Kom de wondere onderwaterwereld ontdekken! Koop nu je ticket online! lees meer

Serpentarium

Serpentarium

(0)

Het Serpentarium bezorgt je een indrukwekkende reis door een oerwoud vol spinnen, hagedissen en kikkers. Je staat oog in oog met een gevaarlijke gifslang. Je... lees meerOntdek hier de lokale middenstand

Uw eigen zaak in de kijker?
Dat kan!

We respecteren uw privacy

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken, om socialemediafuncties te bieden en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde socialemedia-, en analysepartners.