Bezienswaardigheden in Oostende


Wapenschild Oostende

Oostende

70600 inwoners
37.70 km²
11 bezienswaardigheden
Oostende groeide dankzij het eendagstoerisme en de toename van de mobiliteit wel uit tot een bloeiende moderne badstad met meer dan 70.000 inwoners, in het hoogseizoen kan dit aantal tot een veelvoud hiervan oplopen. Veel van deze toeristen wensen een flat met zicht op zee. Het opdoeken van de Regie voor Maritiem Transport (RMT) heeft bovendien voor heel wat armoede gezorgd. Oostende wordt erkend als een kansarme gemeente. De lucht- en spoorhaven hebben de plaats van de zeehaven ingenomen op vlak van internationale verbindingen. In 2004 is de renovatie begonnen van het Kursaal Oostende. Het complex is afgewerkt in 2005. Het kursaal is nu een van de grootste evenementzalen in Oostende.

Boek nu uw hotel in Oostende!

11 bezienswaardigheden

Fort Napoleon

Fort Napoleon

(0)

In de ongerepte duinen van Oostende ligt een vreemd gebouw verscholen. Stap binnen in de vijfhoek met de metersdikke muren en laat de krijgsbouwkunde voor... lees meer

Koninginnehof Oostende

Koninginnehof Oostende

(0)

Het grote speelplein maakt dit een ideale plek om met kinderen te komen lunchen. lees meer

Mercator

Mercator

(0)

Koop nu je ticket online! lees meer

Museumschip Amandine

Museumschip Amandine

(0)

Koop nu je ticket online! lees meer

Openluchtmuseum Atlantikwall

Openluchtmuseum Atlantikwall

(1)

RAVERSYDE: een must aan de kust! Raversyde staat voor ATLANTIKWALL, ANNO 1465 en NATUURPARK lees meerBezienswaardigheden Oostende: ontspanning aan zee


Oorspronkelijk gebouwd op het oost-einde van een eiland genaamd Testerep, groeide Oostende al snel uit tot een strategische vesting voor bezetters en verdedigers doorheen de geschiedenis van de oorlogen. Toen de zee wilder werd in de 14e eeuw, besloten de inwoners de dijken te verstevigen en zo Oostende een definitieve positie te geven aan de Belgische kust. Door de eeuwen heen zou de stad een gegeerde plek worden voor veroveraars. En voor sporters: in 1920 bracht Antwerpen de zeilwedstrijden van Olympische Spelen tot in Oostende. Zo werd de stad een echt centrum voor allerlei bezienswaardigheden. Oostende vermaakt, met zicht op zee.

Oostende: een stukje oorlogs- en kunstgeschiedenis


Duik in de geschiedenis van Oostende, Vlaanderen en België en bezoek de befaamde Atlantikwall. De verdedigingsmuur die de Duitsers wilden doortrekken langs de hele Europese Westkust om zich te verdedigen tegen de geallieerden in WOII. In het gebied van Raversijde vind je trouwens meer dan 60 andere constructies die je kunt bezichtigen. Bovendien vind je er ook restanten van het middeleeuwse dorp Walraversijde. Vlakbij vind je trouwens ook het Fort Napoleon, dat werd gebouwd door de Franse bezetter uit vrees voor Engelse invallen. Tot op vandaag kun je het gerestaureerde monument gaan bezichtigen. Wil je toch liever een wat rooskleurigere geschiedenis bewonderen? Dan zijn er ook voor jou tal van bezienswaardigheden. Oostende pronkt met kunst van Belgische bodem. Neem dus zeker een kijkje in het Ensorhuis. Het laatste huis van de beroemde Belgische schilder James Ensor werd volledig in zijn oorspronkelijke staat hersteld. Ook het historisch museum De Plate, het voormalige zomerhuis van koning Leopold I, kreeg een flinke opknapbeurt. Klaar om door jou verkend te worden! Wie graag bijleert over de geschiedenis van onze eigen zeevaart, brengt eens een bezoek aan het beroemde Mercator-schip. Dat schip werd door de officieren van de Belgische koopvaardij gebruikt om zeemannen op te leiden. Tijdens een van zijn 54 reizen bracht het schip het lichaam van Pater Damiaan terug naar België vanuit Molokai.

Bezienswaardigheden Oostende: sport en ontspanning


In Oostende kun je ook heerlijk genieten van de prachtige natuur: van strand tot bos. Het Maria Hendrikapark is perfect om even uit te rusten. Wie toch liever wat sportiever door het leven gaat, kan er gerust nog een loopje uitpersen. Het park heeft immers een heerlijk joggingparcours van maar liefst vijf kilometer. Vlakbij vind je trouwens ook het sportpark De Schorre: diverse terreinen voor binnen- en buitensport! In heel de stad vind je dus een rijke waaier aan bezienswaardigheden. Oostende: met recht de grootste stad aan de Belgische kust!

Ontdek hier de lokale middenstand

Uw eigen zaak in de kijker?
Dat kan!

We respecteren uw privacy

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken, om socialemediafuncties te bieden en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde socialemedia-, en analysepartners.