Bezienswaardigheden in Damme


Wapenschild Damme

Damme

10845 inwoners
89.52 km²
8 bezienswaardigheden
Damme behoort tot de reeks van de havensteden die door de Vlaamse graven Diederik van de Elzas en Filips van de Elzas ter bevordering van het economische leven langs de Noordzeekust gesticht werden. In de 13e eeuw werd de Lieve gegraven, een kanaal dat Damme met Gent verbond. In 1213 vond hier de Slag bij Damme plaats, tussen de legers van Engeland en Frankrijk. In de 17e eeuw was Damme een versterkte stad, met een typisch stervormig grondplan. Het was een belangrijke verdedigingsplaats met garnizoen tot de 19e eeuw. De vestingwerken zijn nu gedeeltelijk verdwenen, maar het grondplan is in de omliggende polders nog duidelijk zichtbaar vanop de toren van de Onze-Lieve-Vrouwekerk. Hier werd ook Tijl Uilenspiegel geboren, de held uit de roman van Charles de Coster.

8 bezienswaardigheden

Beeld Jacob Van Maerlant

Beeld Jacob Van Maerlant

(1)

Het beeld van een uil en een spiegel leidde ooit tot een gigantisch misverstand. Charles De Coster, auteur van de Légende d'Ulenspiegel, liet zijn volkslied... lees meerOntdek hier de lokale middenstand

Uw eigen zaak in de kijker?
Dat kan!

We respecteren uw privacy

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken, om socialemediafuncties te bieden en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde socialemedia-, en analysepartners.