Bezienswaardigheden in Hasselt


Wapenschild Hasselt

Hasselt

76685 inwoners
102.24 km²
18 bezienswaardigheden

18 bezienswaardigheden

Modemuseum Hasselt

Modemuseum Hasselt

(0)

Het modemuseum toont u 250 jaar mode. Het is een verhaal van de kleedkast van uw ouders, grootouders en overgrootouders; van de grote namen in de modewereld... lees meer

Standbeeld Hendrik van Veldeke

Standbeeld Hendrik van Veldeke

(0)

Bronzen beeld. Beeldt de dichter zittend af. Naar ontwerp van Halemans. De uitvoering gebeurde door E. Helde. Op initiatief van het Van Veldeke Comité... lees meerBezienswaardigheden Hasselt: modern en toch nostalgisch


Heb je het benaad gekrege van drukke steden en komt je haar recht van die vervelende overvloed aan toeristen? Al gehoord van de Limburgse natuur maar weet je niet waar begonnen? Of wil je juist een heerlijk weekendje shoppen? Misschien gooi je wel graag de armen en benen los in een van de sportgebieden. In Hasselt is het heerlijk vertoeven voor jong en oud: een breed aanbod aan bezienswaardigheden. Hasselt: da’s zowel opgewekt als rustgevend. Ech Essels!

Hasselt: vrede in hartje Limburg


De naam Hasselt komt van het Oudgermaanse woord hasaluth, wat hazelarenbos betekent. En die hoeft niet tot de verbeelding te spreken: pal in het centrum vind je de beeldige Japanse tuin. Die prachtige oase van groen is het resultaat van de vriendschapsband tussen Hasselt en het Japanse stadje Itami. De tuin weerspiegelt het Japanse landschap van een theetuin uit de 17e eeuw. Heb je het toch meer voor de echte Limburgse bezienswaardigheden? Hasselt is thuis van heel wat nostalgie. Het oude stadscentrum zelf is voor een groot stuk autoluw en biedt je daarom een uitstekende kans om de geschiedenis op te snuiven. Daarom mag een bezoek aan de magnifieke Sint-Quintinuskathedraal zeker niet ontbreken. De échte Hasseltse trots vind je natuurlijk in het Jenevermuseum, waar je kunt proeven van de unieke smaak van de Hasseltse jenever. Heb je het toch liever wat voor de natuur? Vlakbij vind je de weidse bossen van het natuurgebied van Bokrijk. Daarin vind je onder meer 550 hectare met een park, moerasgebied en dichte bossen. De echte natuur- en tuinliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen in het Arboretum: het plaatselijke openluchtmuseum voor bomen en struiken. Perfect dus voor wie bij zijn rustgevende wandeling nood heeft aan wat verse zuurstof!

Bezienswaardigheden Hasselt: feesten, sporten en shoppen


Maar de stad zelf heeft ook tal van interessante bezienswaardigheden te bieden. Laat de actieveling in jou los en waag je aan het brede aanbod aan stadswandelingen en fietsroutes. Hip en jong van geest? Verken dan zeker het Kapermolen skatepark en de BMX-pistes. Het action park vlak buiten het centrum is trouwens ideaal voor wie zich graag in groep amuseert. Je kunt er boogschieten, klimmen, deathrides afrazen en spetteren in het waterparcours: you name it. Perfect dus voor teambuildings of een verjaardagsfeestje met de kinderen! Ook wie liever ’s avonds wat cultuur of plezier tot zich neemt vind een hele hoop bezienswaardigheden. Hasselt bruist nog steeds, ook na zonsondergang: denk aan de Ethias Arena, de Zebracinema of de magische discotheek Versuz. Hasselt: vermaak voor jong en oud.

Ontdek hier de lokale middenstand

Uw eigen zaak in de kijker?
Dat kan!

We respecteren uw privacy

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken, om socialemediafuncties te bieden en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde socialemedia-, en analysepartners.