Bezienswaardigheden in Alken


Alken

11398 inwoners
28.14 km²
6 bezienswaardigheden
Alken (Limburgs: Alleke) is een dorp en gemeente in de Belgische provincie Limburg, zijn inwoners worden Alkenaars genoemd. Geografisch en landschappelijk behoort de gemeente tot de Haspengouwse fruitstreek en ligt zij net ten zuiden van de Limburgse provinciehoofdstad Hasselt. Alken duikt voor het eerst op in de geschiedenisboeken in 1066 onder de naam Alleche. Vanaf 1180 wordt het officieel Alken maar in de volksmond wordt er nog vaak Alleke gezegd. De naam Alleche zou afgeleid zijn van Ale/Al/Ala, een oudnederfrankisch woord voor riviertje of waterloop. Een verwijzing naar het feit dat Alken ontstaan is aan het riviertje de Herk, dat door de gemeente stroomt.

6 bezienswaardigheden

Brouwerij Alken-Maes

Brouwerij Alken-Maes

(0)

Brouwerijen Alken-Maes is de tweede grootste brouwbedrijf van België. Het ontstond in 1988 uit de fusie van Brouwerij Maes en de Brouwerij van Alken. Sinds... lees meerOntdek hier de lokale middenstand

Uw eigen zaak in de kijker?
Dat kan!

We respecteren uw privacy

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken, om socialemediafuncties te bieden en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde socialemedia-, en analysepartners.