Bezienswaardigheden in Antwerpen


Wapenschild Antwerpen

Antwerpen

510610 inwoners
204.51 km²
36 bezienswaardigheden
Antwerpen telt ca. 517.000 inwoners en is daarmee qua inwonertal de grootste gemeente van België De stad ligt grotendeels op de rechteroever van de Schelde en heeft een uitgestrekt havengebied met internationaal vrachtvervoer. Het is na Rotterdam de tweede haven van Europa. Van groot economisch belang is de petrochemische bedrijvigheid bij Antwerpen. De stad is ook een wereldcentrum voor diamanthandel. De inwoners van Antwerpen worden soms Sinjoren genoemd, naar het Spaanse woord señor. De stad zelf wordt door sommige van haar inwoners afgekort 't Stad en soms de koekenstad genoemd, dit laatste vanwege de vele koekenfabrieken in Antwerpen. De Beukelaer en Parein waren daarvan de bekendste.

36 bezienswaardigheden

Museum aan de Stroom

Museum aan de Stroom

(0)

Het Museum aan de Stroom of het MAS is opgericht in 2011. Wat dit museum uniek maakt in centrum Antwerpen is buiten zijn talloze indrukwekkende objecten is... lees meer

Rubenshuis

Rubenshuis

(0)

Nieuwe topstukken en verborgen geheimen. Dat heeft het Rubenshuis voor u in petto tijdens het stadsfestival ‘Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert’. De... lees meerBezienswaardigheden Antwerpen: uniek en eigenwijs


Hip, uniek Antwerpen. De stadsslogan luidt Atypisch Antwerpen, en met een goeie reden. In deze metropool van het Noorden vind je de thuishaven voor kunstenaars, hipsters en andere creatievelingen. Al van in de tijd van Rubens was Antwerpen altijd al een trendsetter. Daarmee schopte ze het tot de officieuze tweede hoofdstad van België. Dus: hoog tijd voor een bezoek aan de hele waaier aan bezienswaardigheden. Antwerpen is eigenwijs en excentriek, maar toch charmant en gezellig.

Een reis door de geschiedenis


Wie zijn bezoek aan Antwerpen serieus neemt, komt met de trein. Je eerste voet op het perron laat je mond openvallen. Het magnifieke Centraal Station wordt door Antwerpenaars niet zomaar de Spoorwegkathedraal genoemd. Van daaruit kun je de prachtige stad gaan verkennen: een ware reis doorheen de geschiedenis van architectuur. De Ruien geven je een unieke blik ondergronds. In de stad herken je de Middeleeuwen in het Steen en het nauwe stratenplan. Het Plantin-Moretusmuseum neemt je mee in de geschiedenis van de boekdrukkunst, zoals ze werd beoefend door Christoffel Plantijn in de 16de eeuw. Daarnaast kom je in Antwerpen de Gotische stijl tegen: de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal en het Vleeshuis. Op de Grote Markt vind je een wiskundig uitgekiende Renaissancestijl en flamboyante gebouwen uit het Baroktijdperk. In Rubenshuis krijg je een boeiende rondleiding doorheen het huis, het leven en de kunst van de wereldberoemde schilder Peter Paul Rubens. Maar ook het modernistische tijdperk heeft haar plaats: denk aan de bont gekleurde Sint-Joriskerk en de Sint-Walburgiskerk.

Bezienswaardigheden Antwerpen: natuur, gastronomie en cultuur


Sindsdien heeft de Antwerpen er niet stil bij gestaan. Breng ook zeker een bezoekje aan het prachtige futuristische MAS, en bewonder vanop het dak de wijde Antwerpse skyline. Daarnaast kun je ook de imposante architectuur bewonderen van het Havenhuis en van het Gerechtshof. Ook voor entertainment kun je in Antwerpen terecht: de Zoo vind je vlak bij het station. In de theaterbuurt begeef je je op het territorium van de vele regisseurs, acteurs, dansers en muzikanten. Is de hipstercultuur meer iets voor jou? Dan ligt het gigantische arsenaal aan start- en popupbars en restaurantjes op jou te wachten! Genoeg bezienswaardigheden: Antwerpen heeft het allemaal!

Ontdek hier de lokale middenstand

Uw eigen zaak in de kijker?
Dat kan!