Toevoegen aan wishlist

Kapel Onze-Lieve-Vrouwe van Toevlucht

0 beoordelingen


Contact

Schoenmarkt 8
2000 Antwerpen
Routebeschrijving

GPS: 51°13'5.6" N, 4°24'12.3" O
Website kerk en leven

Openingstijden

maandag Vrij toegankelijk
dinsdag Vrij toegankelijk
woensdag Vrij toegankelijk
donderdag Vrij toegankelijk
vrijdag Vrij toegankelijk
zaterdag Vrij toegankelijk
zondag Vrij toegankelijkDeze kapel behoorde toe aan een godshuis dat in 1943 werd gesticht door Hendrik Sudermann voor een 12-tal behoeftige vrouwen. Zij moesten via handenarbeid in hun noodzakelijke behoeften voorzien. De kapel baadt in een sfeer van volksdevotie: onophoudelijk worden er kaarsen geofferd, het altaar is onder de bloemen bedolven, ex-voto's zijn ingemetseld in de muur.

Dit alles omdat de kapel toegewijd is aan Jezus' moeder Maria: officieel - de kapel van Onze-Lieve-Vrouw-Geboorte of van Onze-Lieve-Vrouw-van-Toevlucht. Toevlucht voor allen, ongeacht nood, rang, stand of ouderdom (van beroep).

Enkel en alleen omdat tot in de jaren 1970 nogal wat prostituees van het stadscentrum hier kwamen bidden, circuleerde de bijnaam "het hoerenkapelletje".

Plaats een beoordeling

Ontdek hier de lokale middenstand

Uw eigen zaak in de kijker?
Dat kan!

We respecteren uw privacy

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken, om socialemediafuncties te bieden en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde socialemedia-, en analysepartners.