Toevoegen aan wishlist

De Ruien

0 beoordelingen

De Ruien

Contact

Suikerrui 21
2000 Antwerpen
Routebeschrijving

GPS: 51°13'15.7" N, 4°23'54.3" O
Tel.: 033/44 07 55
reservaties@deruien.be
Website Ruien

Openingstijden

maandag Gesloten
dinsdag 10u00 tot 17u00
woensdag 10u00 tot 17u00
donderdag 10u00 tot 17u00
vrijdag 10u00 tot 17u00
zaterdag 10u00 tot 18u00
zondag 10u00 tot 18u00De Ruien zijn de schaduw van een steenrijk verleden boven de grond. Ruien, vlieten en vesten doorkruisten Antwerpen sinds de Middeleeuwen. Dit net van natuurlijke en uitgegraven waterwegen voorzag de stad van water en een binnenhaven. Toen de ruien overwelfde riolen werden, verdween dit unieke stukje erfgoed uit het stadsbeeld en ons geheugen.

Herontdek nu dit verborgen patrimonium. Het ondergronds gangenstelsel geeft nog steeds blijk van haar boeiende en rijke geschiedenis. Een bezoek aan De Ruien, met haar oude gewelven, kanaaltjes, bruggen, riolen en sluizen, spiegelt de historische stadskern boven uw hoofd, met tal van interessante weetjes en geheimzinnige anekdotes uit een ver en recent verleden. Wist je dat De Ruien voor een groot stuk overwelfd werden door de Jezuïeten, om ruimte te maken voor de prachtige Sint-Carolus Borromeuskerk op het Hendrik Conscienceplein?

We nemen u mee op een bevreemdende wandeling in de onderbuik van Antwerpen! U kunt kiezen tussen de “Lange Rui” (wandeling met gids) of het “Korte Rui” bezoek (zonder gids). Zonder gevaar van de gezondheid, gekleed in een Ruipak en gelaarsd maakt u met een ervaren gids een wandeling door de onderbuik van een moderne stad.

 

By Antwerp-Guide - Own work, CC BY 3.0, Link

Plaats een beoordeling

De Ruien onthullen een stuk van de geschiedenis van de stad Antwerpen met een ruienwandeling van 1.6km lang wordt dit historisch erfgoed opnieuw toegankelijk en neemt u een kijkje in de onderbuik van de binnenstad.


Ontdek hier de lokale middenstand

Uw eigen zaak in de kijker?
Dat kan!

We respecteren uw privacy

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken, om socialemediafuncties te bieden en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde socialemedia-, en analysepartners.