Bezienswaardigheden in Brussel


Wapenschild Brussel

Brussel

170 inwoners
32.61 km²
39 bezienswaardigheden
De gemeente Brussel is naar inwoneraantal de op vier na grootste gemeente in België. Het hele Brussels Hoofdstedelijk Gewest, vaak ook gewoon Brussel genoemd, omvat in totaal 19 gemeenten met ongeveer 1,2 miljoen inwoners.

39 bezienswaardigheden

Atomium

Atomium

(0)

Het Atomium is opgetrokken uit een stalen constructie met 9 bollen en is te bezichtigen in Heizelpark in Brussel. Dit monument is ontworpen door André... lees meer

Autoworld Brussels

Autoworld Brussels

(0)

In dit museum van de "automobiel" kan men de wagens bewonderen omwille van hun stijlvol design of omwille van de kwaliteit van hun technologie. Meer dan 400... lees meerBezienswaardigheden Brussel: architectuur en natuur


Brussel: de hoofdstad van België. En niet alleen politiek: Brussel is the place to be wanneer je zoekt naar een mengelmoes van culturen, kunst en een woelige maar onwaarschijnlijk boeiende geschiedenis. Van imposante architectuur, paleizen, piekfijn onderhouden parken tot heerlijk gezellige bistro’s en moderne musea met fantastische kunst: tal van bezienswaardigheden. Brussel, c’est magnifique, as g’et mo wèt!

Des frites, s.v.p.!


Eerste keer in Brussel? Of wil je jouw bezoek deze keer gewoon echt goed doen? Vertrek van de prachtige Kunstberg vlakbij het Centraal Station. Van daarop heb je een prachtig zicht over de stad. Een paar straten verder vind je de Grote Markt, met het iconische stadshuis. Dé plek om te genieten van een puntzakje uit de friterie, of een heerlijke krokante wafel. Hoe anders kun je nog beter de Belgische cultuur tot jou nemen? Bewonder ook de Kathedraal van Sint-Michel en Sint-Goedele. Het 200-jarige Koninklijk Paleis mag ook zeker niet ontbreken aan je tour. En wanneer je niet schuw bent van een paar toeristen, is Manneken Pis absoluut de moeite waard. Zoek je naar wat actievere bezienswaardigheden? Brussel is ook een thuis voor wandelaars met een hart voor echte Belgische cultuur. Die kunnen zich wagen aan de befaamde Striproute. Die neemt je mee langs maar liefst 31 prachtig beschilderde muren vol stripfiguren als Kuifje, Gust Flater en Suske & Wiske. Even genoeg van het rondwandelen? Rust dan op je lauweren in het Jubelpark of het Park van Laken. Dichtbij vind je trouwens het Atomium: het meest herkenbare icoon in de Brusselse skyline met zijn blinkende bollen en opvallende structuur. Perfect voor zij die een prachtig uitzicht willen. Bovendien heb je er door de buizen nog eens een surrealistische wandeling bij.

Brussel: top voor cultuurliefhebbers


Liefhebbers van het surrealisme komen zeker aan hun trekken in het Magritte-museum. In die permanente voorstelling vereert men de wereldberoemde schilder René Magritte, bekend van zijn oliedoek Ceci n’est pas une pipe. Vlakbij vind je ook andere prachtige kunst in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten of in het Paleis voor Schone Kunsten. Een hongertje? Waag je dan in de Belgian Chocolate Village! Een uitstapje met de kinderen? Dan is Mini-Europa ongetwijfeld een van de tofste bezienswaardigheden. Brussel: het icoon van de Belgische cultuur.

Ontdek hier de lokale middenstand

Uw eigen zaak in de kijker?
Dat kan!