Toevoegen aan wishlist

Autoworld Brussels

0 beoordelingen

Autoworld Brussels Autoworld Brussels Autoworld Brussels Autoworld Brussels Autoworld Brussels Autoworld Brussels

Contact

Jubelpark 11
1000 Brussel
Routebeschrijving

GPS: 50°50'21.7" N, 4°23'36.3" O
Tel.: 02/736 41 65
info@autoworld.be
Website museum

Openingstijden

maandag 10u00 tot 18u00
dinsdag 10u00 tot 18u00
woensdag 10u00 tot 18u00
donderdag 10u00 tot 18u00
vrijdag 10u00 tot 18u00
zaterdag 10u00 tot 18u00
zondag 10u00 tot 18u00In het prachtige hallencomplex, ooit gebouwd ter gelegenheid van de 50e verjaardag van ons land, reis je door de geschiedenis van de auto. Sinds 1986 doet het dienst als het mekka van ’s werelds bekendste vervoersmiddel.

De grootste naam in Autoworld Brussel is ongetwijfeld Ghislain Mahy. Vanop jonge leeftijd restaureerde hij allerlei soorten auto’s. Het resultaat: een indrukwekkende collectie voertuigen van over de hele wereld. In de hele verzameling tel je een duizendtal auto’s, zowel oud als nieuw, zowel zeldzaam als minder zeldzaam. Daarmee is het zonder twijfel de grootste verzameling in Autoworld - en tegelijkertijd een van de grootste collecties ter wereld. Het hele complex is daarom opgedeeld in verschillende ‘zones’: denk aan puur Belgische auto’s, sportwagens, unieke designstukken en zelfs een paar van de meest iconische Amerikaanse bolides. Het terrein is zodanig opgedeeld dat je duidelijk de evolutie van de auto kunt volgen: van de jongste jaren, doorheen de belle epoque, de oorlogsjaren en de ‘boom’ tijdens de jaren 60, 70 en 80.

Naast de permanente tentoonstellingen kun je er met de regelmaat van de klok unieke tijdelijke expo’s bewonderen, waarbij telkens een bepaalde wagen of merk in de spotlight staat. Autoworld Brussel is een nirvana voor menig autoliefhebber, maar ook bijzonder leerrijk voor het hele gezin! In de buurt vind je trouwens ook tal van andere musea: het Koninklijk Legermuseum, het KBI voor Natuurwetenschappen en het Museum Kunst & Geschiedenis.

Plaats een beoordeling

Koop nu je ticket online!Ontdek hier de lokale middenstand

Uw eigen zaak in de kijker?
Dat kan!

We respecteren uw privacy

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken, om socialemediafuncties te bieden en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde socialemedia-, en analysepartners.