Toevoegen aan wishlist

Brandweermuseum

1 beoordeling


Contact

Industrielaan 23 B (Erembodegem)
9300 Aalst
Routebeschrijving

GPS: 50°54'44.2" N, 4°2'34.6" O
Tel.: 0475/31 72 95
mail@privat-fire-brigade.be
Website stad Aalst

Openingstijden

maandag Op afspraak
dinsdag Op afspraak
woensdag Op afspraak
donderdag Op afspraak
vrijdag Op afspraak
zaterdag Op afspraak
zondag Op afspraakEen bezoekje aan het brandweermuseum in Erembodegem is zeker de moeite waard, want men herbergt een verzameling aan brandweeritems die uniek is in binnen- en buitenland. Een collectie glimmende brandweervoertuigen, een immense verzameling van blusmateriaal en een indrukwekkend gerestaureerd beeld van Roger Lambert uit Nijvel zijn de pronkstukken in dit museum.

Bij een bezoek krijg je uitgebreide info en boeiende verhalen over het ontstaan van de vzw Privat Fire Brigade, de verschillende ontmoetingen met brandweerlui uit binnen- en buitenland, de restauratie van het wagenpark en de geschiedenis dat elk museumobject heeft. De leden van de vzw zijn zowel brandweermannen als burgers en komen uit alle uithoeken van België.

Het museum is iedere tweede en vierde zondag van de maand gratis toegankelijk, maar op aanvraag kan je ervook op andere dagen terecht voor een georganiseerd (groeps)bezoek. Kinderen maken op een speelse manier kennis met alle aspecten van de tot de verbeelding sprekende vurige wereld van de brandweer.

Plaats een beoordeling

1 beoordeling


wat ik jammer vind . kom uit holland . geen vrijwilleger die doen en zo om meer dagen open en intree te vragen voor onderhoud te bekosten . nu 22 december 2019 . kom ik aan rond 4 uur helaas . in januari 4 weer weg . mischien leuk film you tube brandweer zijn te vinden hoe ze in de toekomst brand denken te blussen . ik ken mensen van brandweer in wommels in friesland waar ik woon had wat fotos willen laten zien kom keer terug na aalst maar als dan open is 2 of 4 zondag

Ontdek hier de lokale middenstand

We respecteren uw privacy

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken, om socialemediafuncties te bieden en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde socialemedia-, en analysepartners.