Toevoegen aan wishlist

Openluchtmuseum Atlantikwall

1 beoordeling

Openluchtmuseum Atlantikwall Openluchtmuseum Atlantikwall

Contact

Nieuwpoortsesteenweg 636
8400 Oostende
Routebeschrijving

GPS: 51°11'55.2" N, 2°50'56" O
Tel.: 059/70 22 85
info@raversyde.be
Website museum

Openingstijden

maandag 10u30 tot 17u00
dinsdag 10u30 tot 17u00
woensdag 10u30 tot 17u00
donderdag 10u30 tot 17u00
vrijdag 10u30 tot 17u00
zaterdag 10u30 tot 18u00
zondag 10u30 tot 18u00



De ATLANTIKWALL is één van de topattracties aan de kust en één van dé bezienswaardigheden van Raversyde. De meer dan zestig bunkers, observatieposten en geschutstellingen, verbonden door twee kilometer open of onderaardse gangen in Raversyde, vormen samen één van de best bewaarde delen van de Duitse verdedigingslinie ‘Atlantikwall’. Deze werd door de Duitsers gebouwd tijdens de Tweede Wereldoorlog van de Frans-Spaanse grens tot in Noorwegen.                                                                                                                                                                                                                         In Raversyde bevindt zich ook de enige bewaarde Duitse kustbatterij uit de eerste Wereldoorlog, de batterij Aachen. Hier stonden kanonnen, met bijhorende observatiebunkers en verblijven voor manschappen. Uit vrees voor een geallieerde landing op het strand en ter bescherming van de havens van Zeebrugge en Oostende bouwden de Duitsers batterijen langs de Belgische kust. Enkel de resten van Batterij Aachen zijn bewaard gebleven.

Alle aanwezige constructies op de Atlantikwall werden in hun oorspronkelijke staat hersteld en met authentieke voorwerpen opnieuw ingericht. Er is een app ontwikkeld Raversyde Atlantikwall, speciaal voor groepen en gezinnen met kinderen. Met deze app, kan je op een interactieve manier kennis maken het thema WO I en WO II aan de kust.

Via ANNO 1465 stap je binnen in het leven van de bewoners van het middeleeuwse vissersdorp Walraversijde. De verdwenen vissersnederzetting Walraversijde op Raversyde is één van de belangrijkste sites in Vlaanderen en één van de best bestudeerde middeleeuwse vissersgemeenschappen in Europa. Drie woningen en een bakkerij werden heropgebouwd met ter plaatse opgegraven bakstenen; alle aanwezige huisraad en voorwerpen zijn waarheidsgetrouwe replica’s. In het archeologisch museum kun je aan de hand van de talrijke en uitstekend bewaarde middeleeuwse voorwerpen, meer te weten komen over het leven in het dorp en het archeologisch onderzoek.

NATUURPARK Raversyde is een uniek stukje natuur aan onze kust. Het ligt gedeeltelijk in beschermd duingebied en met een oppervlakte van bijna 50 hectare biedt het de bezoekers een prachtig kader om wandelend te ontdekken. Het natuurpark werd in 2014, in het kader van het Masterplan Raversyde, opnieuw aangelegd.  Ook voor het Natuurpark werd een app ontwikkeld om spelenderwijs met de fauna en flora kennis te maken.

Op Raversyde bevindt zich ook een Opvangcentrum voor Vogels en Wilde Dieren (VOC). Je kan er terecht met gekwetste, met olie besmeurde of zieke vogels en andere wilde dieren. Het doel van het VOC bestaat erin deze dieren na de nodige verzorging terug de vrijheid te schenken. Naast verzorging en rehabilitatie, houdt de vereniging zich ook bezig met het informeren en sensibiliseren over natuur en milieu.

 

 

Plaats een beoordeling

1 beoordeling


heel intresant

RAVERSYDE: een must aan de kust! Raversyde staat voor ATLANTIKWALL, ANNO 1465 en NATUURPARK


Ontdek hier de lokale middenstand

Uw eigen zaak in de kijker?
Dat kan!

We respecteren uw privacy

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken, om socialemediafuncties te bieden en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde socialemedia-, en analysepartners.