Bezienswaardigheden in Arendonk


Arendonk

12956 inwoners
55.38 km²
1 bezienswaardigheden
In 1212 ontving Arendonk de stadsrechten van Hendrik I, Hertog van Brabant. In het ancien régime hoorde Arendonk bij het hertogdom Brabant, meer bepaald bij het Land van Turnhout. Vanaf de 17e eeuw was Arendonk een afzonderlijke heerlijkheid. In de middeleeuwen stond Arendonk bekend voor de valkerij. Het vangen en africhten van roofvogels was een specialiteit waarvoor de Vrijheid bij veel vorstenhuizen bekend stond. Toen in 1460 toestemming gegeven werd om linnen- en tijk weverijen op te richten brachten deze grote welstand onder de bevolking.

1 bezienswaardigheid

Arendonks Heemhuis en Sigarenmakersmuseum

Arendonks Heemhuis en Sigarenmakersmuseum

(0)

Het heemmuseum vindt in dit heemhuis een ruime locatie en de meeste aspecten van het heem worden uitgebreid en op een overzichtelijke manier tentoongesteld.... lees meerOntdek hier de lokale middenstand

Uw eigen zaak in de kijker?
Dat kan!

We respecteren uw privacy

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken, om socialemediafuncties te bieden en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde socialemedia-, en analysepartners.