Toevoegen aan wishlist

Het Kordaalbos

0 beoordelingen


Contact

Kordaalweg (Nokere)
9770 Kruishoutem
Routebeschrijving

GPS: 50°53'23.5" N, 3°30'35.4" O
Tel.: 09/333 71 27
ombudsdienst@kruishoutem.be
Website gemeente

Openingstijden

maandag Vrij toegankelijk
dinsdag Vrij toegankelijk
woensdag Vrij toegankelijk
donderdag Vrij toegankelijk
vrijdag Vrij toegankelijk
zaterdag Vrij toegankelijk
zondag Vrij toegankelijkHet Kordaalbos, omgeveer 5 ha, ligt ten dele op het grondgebied Nokere, een deelgemeente van Kruishoutem. Dit kleine reservaat is ongetwijfeld een bodemkundig pareltje, dat een schat aan planten en dieren herbergt. De reservaatgedeelten zijn in handen van natuurpunt.

De sterk meanderende kordaalbeek, die 1 km ten oosten van het bos ontspringt, doorkruist het bos van Oost naar West. Het grootste gedeelte van het Kordaalbos kan bestempeld worden als een hakhoutbos van zwarte elzen en es. Het bos is tevens een vogelparadijs.

In de winter worden regelmatig de sperwer, de blauwe kiekendief, de koperwiek en de kransvogel waargenomen. Ook de groene en de grote bonte specht behoren tot de vaste broedvogels. Dit opmerkelijk rijke stukje natuur is via het openbare Kordaalpad te bezoeken.

Plaats een beoordeling

Ontdek hier de lokale middenstand

Uw eigen zaak in de kijker?
Dat kan!

We respecteren uw privacy

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken, om socialemediafuncties te bieden en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde socialemedia-, en analysepartners.