Toevoegen aan wishlist

De wereld van Kina: het Huis

0 beoordelingen

De wereld van Kina: het Huis De wereld van Kina: het Huis De wereld van Kina: het Huis De wereld van Kina: het Huis De wereld van Kina: het Huis De wereld van Kina: het Huis De wereld van Kina: het Huis

Contact

Sint-Pietersplein 14
9000 Gent
Routebeschrijving

GPS: 51°2'30.2" N, 3°43'35.5" O
Tel.: 09/323.62.50
kinahuis@stadgent.be
Website museum

Openingstijden

maandag 9u00 tot 17u00
dinsdag 9u00 tot 17u00
woensdag 9u00 tot 17u00
donderdag 9u00 tot 17u00
vrijdag 9u00 tot 17u00
zaterdag Gesloten
zondag 14u00 tot 17u30De Wereld van Kina


Bij de opening in 1924 was het motto zeer duidelijk: kinderen geïnteresseerd maken in natuurwetenschappen. Dat is ook wat je kunt ontdekken in de Wereld van Kina, het vroegere Schoolmuseum. Vandaag heet het Kina, kort voor Kinderen en Natuur. Het museum laat je bijleren over alles wat met de natuur te maken heeft: van fossielen en schelpen tot vogels, koralen en onze eigen voorouders.

Een hele wereld in twee


De Wereld van Kina is opgedeeld in twee stukken: het Huis en de Tuin. In het huis vind je een uitgebreide archeologische collectie schelpen, tropische weekdieren, planten en andere oude fossielen. Bovendien is het dé plek om de geheimen van onze voorouders te weten te komen: hoe zagen zij er uit? Wat deden zij? Welke werktuigen gebruikten ze? Je komt het allemaal te weten in het Huis van Kina. Het andere deel, de Tuin van Kina, neemt je mee doorheen de wondere wereld van Moeder Natuur. In het herbarium vind je de boomsoorten van A tot Z, struiken, bloemen, kruiden en nog veel meer. Heb je groene vingers en wil je zelf aan het werk? Ideaal! Dan leer je hoe je zelf moet zaaien, stekken en enten in de serre. Je leert hoe je planten vermeerdert, maar ontdekt ook het hebben en houden van allerlei tropische planten in het warme gedeelte.

Bezoek de Wereld van Kina


De Wereld van Kina, da’s een interactief museum in het hartje van Gent, bij de Sint-Pietersabdij en de Boekentoren. Vlakbij kun je tot rust komen in de boomgaard, met zicht op de Leie. Het is de perfecte uitstap voor jonge nieuwsgierigaards die graag hun handen vuil maken én op een leuke, lichte manier willen bijleren.

 

Foto's: met dank aan Stad Gent, alle rechten voorbehouden.

Plaats een beoordeling

De wereld van Kina: het Huis is een natuurmuseum voor kinderen en jongeren. In de prachtige zijvleugel van de Sint-Pietersabdij tonen fossielen je hoe het leven op aarde zich ontwikkeld heeft, van de vroegste oertijden tot vandaag. In andere zalen komen de ongewervelden, de biologie van de mens en de inheemse vogels aan bod. Verschillende soorten speurtochten leiden je doorheen het museum... Een museum met een uniek fossiel van een prehistorisch reptiel, een prachtige dioramazaal met inheemse vogels en een maquette van het Gent van 450 jaar geleden, met klank-en lichtspel. Het huis is een museum waar u en uw kinderen van de ene verrassing in de andere vallen. Naast het huis heeft de wereld van Kina ook nog een Tuin om verder op ontdekkingstocht te gaan !!


Ontdek hier de lokale middenstand

Uw eigen zaak in de kijker?
Dat kan!

We respecteren uw privacy

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken, om socialemediafuncties te bieden en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde socialemedia-, en analysepartners.