Toevoegen aan wishlist

Bonne Chiere (Sint-Janhuismolen)

0 beoordelingen

Bonne Chiere (Sint-Janhuismolen)

Contact

Kruisvest
8000 Brugge
Routebeschrijving

GPS: 51°12'55.3" N, 3°14'17.1" O
Website Molens

Openingstijden

maandag Gesloten
dinsdag Gesloten
woensdag Gesloten
donderdag Gesloten
vrijdag Gesloten
zaterdag Gesloten
zondag GeslotenSinds het ontstaan van de buitenste stadsomwalling eind 13e eeuw en tot in de 19e eeuw sierden talrijke molens de Brugse stadsvesten.

De Bonne-Chièremolen in de stad Brugge staat op de Kruisvest, aan de rand van het stadscentrum. De molen kent zijn bouwjaar in 1844 en fungeert als koren- en oliemolen. De molen werd in 1844 gebouwd in Olsene (Oost-Vlaanderen). Op 16 mei 1876 werd de molen verkocht aan een molenaar te Brugge, Rotsaert Edouard genaamd. In 1903 werd de Bonne-Chièremolen omvergeworpen door een hevige storm en zo kwam een gedeelte van de molen in het kanaal terecht.

In 1906 werd de molenwal van de oude Bonne-Chièremolen aangekocht om de molen te kunnen herbouwen. De molen staat er nu nog steeds, maar men kan hem niet bezoeken.

 

Foto: Photo by CEphoto, Uwe Aranas

Plaats een beoordeling

Ontdek hier de lokale middenstand

Uw eigen zaak in de kijker?
Dat kan!

We respecteren uw privacy

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken, om socialemediafuncties te bieden en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde socialemedia-, en analysepartners.