Toevoegen aan wishlist

Bezoekerscentrum Mechels Rivierengebied

0 beoordelingen

Bezoekerscentrum Mechels Rivierengebied

Contact

Muizenhoekstraat 7 (Muizen)
2800 Mechelen
Routebeschrijving

GPS: 51°0'43" N, 4°31'13.1" O
Tel.: 015/43 61 09
bc.mechelsrivierengebied@natuurpunt.be
Website bezoekerscentrum

Openingstijden

maandag Gesloten
dinsdag Gesloten
woensdag gesloten
donderdag 13u30 tot 17u30
vrijdag Gesloten
zaterdag 13u30-17u30 tjijdens schoolvakanties
zondag 13u30-17u30De grote waterplas met rietkragen en zeggevelden, de talrijke sloten, struiken en bosjes trekken vele soorten vogels aan zoals blauwborst, ijsvogel, rietzanger of kuifeend. In de winter is het broek een heuse internationale luchthaven van vogels. Vele soorten eenden en watervogels overwinteren dan in grote aantallen op de vijvers.

In het centrum vind je ook informatie over andere natuurgebieden in de regio en over de activiteiten die de afdeling organiseert. Gezinnen met kinderen kunnen tijdens de openingsuren materiaal uitlenen voor een leuke speurtocht in het Mechels Broek.

 

Plaats een beoordeling

Aan de rand van het Mechels Broek vind je het bezoekerscentrum Mechels Rivierengebied, de ideale startplaats voor een prachtige wandeling in Mechelen. Met bewegwijzerde wandelpaden, een uitkijktoren en een vogelkijkhut geniet je van een uniek stukje wildernis vlakbij de stad.


Ontdek hier de lokale middenstand

Uw eigen zaak in de kijker?
Dat kan!

We respecteren uw privacy

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken, om socialemediafuncties te bieden en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde socialemedia-, en analysepartners.