Bezienswaardigheden in Mechelen


Wapenschild Mechelen

Mechelen

85 inwoners
65.19 km²
45 bezienswaardigheden
Mechelen is een Belgische stad in de provincie Antwerpen. De gemeente ligt in het zuiden van deze Vlaamse provincie, centraal tussen de steden Antwerpen en Brussel, aan de rivier de Dijle. Het is naar aantal inwoners de vijfde stad van Vlaanderen en de tweede grootste stad van de provincie, na de stad Antwerpen zelf. De Mechelaars worden ook de Maneblussers genoemd. Deze naam hebben ze te danken aan een historische gebeurtenis uit de 17e eeuw. Op een bepaalde nacht was het volle maan met een lage bewolking en dacht een late caféganger met een glaasje te veel op dat de Sint-Romboutstoren in brand stond. Heel de stad werd opgetrommeld en mensen stonden in lange rijen emmers met water door te geven om hun toren te blussen. Sindsdien hebben de Mechelaars de spotnaam de maneblussers gekregen omdat ze de maan hadden proberen te blussen.

45 bezienswaardighedenBezienswaardigheden Mechelen:


Mechelen is een stevige mix van traditioneel en trendy. In de stad van de Maneblussers vind je lokaal gebrouwen bier, bombastische kathedralen en prachtige architectuur. De hipsters en modernici onder ons vinden zeker ook wat ze willen: van koffiebars met goed bebaarde barista’s tot hippe nachtclubs. Bovendien is de stad ideaal als uitstapje met het gezin, met haar speelse en opgewekte bezienswaardigheden. Mechelen is onterecht ondergewaardeerd: een Belgisch pareltje in het hart van Vlaanderen dat wacht op ontdekking!

Traditioneel Mechelen


Mechelen is de religieuze hoofdstad van België: en dat merk je ook. De torenhoge Sint-Romboutskathedraal domineert de skyline. Ben je sportief aangelegd of zoek je gewoon een straffe uitdaging? Waag je dan aan de klim van 500 trappen. Met een licht bezweet voorhoofd heb je vanop 97 meter hoogte een fenomenaal uitzicht over de stad. Wie zich graag verdiept in de religieuze wereld, vindt in het centrum trouwens nog tal van bezienswaardigheden. Mechelen is de thuis van de kardinaal en daarmee ook met tal van andere magnifieke kerken en kapellen, die bol staan van de kunstwerken. Iedere maandagavond kun je op de Grote Markt trouwens genieten van het bizarre getokkel van de Beiaardier. Niets voor jou? Dan kun je zeker ook genieten van de gezellige cafeetjes op de markt. Bierliefhebbers vinden in Mechelen wat ze zoeken. In de Brouwerij Het Anker kun je proeven van de lokale meesterwerken: de Mechelse Bruynen en de Gouden Carolus. Zij die het graag wat sterker willen kunnen hun smaakpapillen testen met de befaamde Ouwe Klare-jenever. Bovendien vind je in het legendarische café Den Stillen Genieter meer dan 350 biersoorten. Voor elk wat wils dus!

Bezienswaardigheden Mechelen: trendy en speels


Toch is Mechelen verre van ouderwets. Welke andere stad heeft gratis WiFi voor al haar bezoekers? Toch bereikt technologie haar echte hoogtepunt pas in Technopolis: op een steenworp van het historische centrum. Nog inspiratie voor een knotsgekke gezinsuitstap nodig? Wat dacht je van het Speelgoedmuseum? Jong en oud leven er zich helemaal uit. Dus: genoeg bezienswaardigheden! Mechelen is trouwens ook voer voor al wie sportief aangelegd is. Tijdens je sportpauze kun je genieten van een heerlijke kop koffie in het fietscafé Peloton De Paris. En tegelijkertijd kun je nog eens wat fiets-shopping doen! Wie liever koffie drinkt dan fietsen koopt, springt best eens langs bij de beroemde koffiebar Sweet B: een fijne mix tussen hipster-vibes en ontspanning.

Ontdek hier de lokale middenstand

Uw eigen zaak in de kijker?
Dat kan!