Toevoegen aan wishlist

Belfort Brugge

0 beoordelingen

Belfort Brugge

Contact

Markt 7
8000 Brugge
Routebeschrijving

GPS: 51°12'29.7" N, 3°13'29.4" O
Tel.: 050/44 87 44
musea@brugge.be
Website museums Brugge

Openingstijden

maandag 9u30 tot 18u00
dinsdag 9u30 tot 18u00
woensdag 9u30 tot 18u00
donderdag 9u30 tot 18u00
vrijdag 9u30 tot 18u00
zaterdag 9u30 tot 18u00
zondag 9u30 tot 18u00Afbeelding van pixel2013 via Pixabay

Belfort Brugge


Reis terug naar de late middeleeuwen en bezoek het grootste icoon van de Brugge. Vlak voor het Belfort Brugge staat menig Japanner met open mond en klikkende camera te kijken. En terecht: de 83 meter hoge toren domineert er het landschap. Aan de buitenzijde bewonder je de imposante achthoekige toren, van waaruit de beiaardier met zijn vlugge vingers op regelmatige tijdstippen muziek tovert.

Een muzikale reis terug in de tijd


De metershoge toren kun je trouwens volledig beklimmen langs 366 smalle treden. Onderweg keer je terug in de tijd. Je ontdekt er eerst de voormalige thesaurie, waar de West-Vlaamse hoofdstad al haar rijkdommen bewaarde. Hogerop vind je het fenomenale uurwerkmechanisme bij de torenkamer van de beiaard. Waarboven je het 27 ton zware klokkenspel kunt aanzien. Daartussen valt ongetwijfeld de 6 ton wegende noodklok op: een erfstuk van de Antwerpse klokkengieter Melchior de Haze. Elke woensdag, feestdag en weekend tussen 11 en 12 traint de beiaardier er zijn muzikale vaardigheden met een sterk staaltje muziek. Maar niets gaat boven de prachtige skyline van de stad helemaal bovenaan. Een plek die vroeger diende om gevaar te ontmaskeren en branden te ontdekken, gebruik jij vandaag om te genieten van een machtig overzicht van het historische Brugge.

Bezoek het Belfort Brugge


De belforttoren staat uiteraard niet alleen. Rondom van het Belfort Brugge vind je het gigantische hallencomplex, dat sinds 1999 tot het UNESCO-werelderfgoed behoort. De noordzijde fungeerde als vergaderruimte van de middeleeuwse overheid. De achterkant, aan de Oude Burgstraat, diende samen met de grote binnenplaats als markt in het florerende textieltijdperk in de 13e en 14e eeuw. Bovendien is het Belfort een van de vertrekpunten voor een prachtige stadstour, met onder andere de Markt, het Provinciaal Hof en de Basiliek van het Heilig Bloed verderop. Een aanrader!

Plaats een beoordeling

De belforttoren is maar liefst 83 meter hoog. Onderweg naar de top ontdek je een schatkamer, een indrukwekkend uurwerkmechanisme en een beiaard met 47 klokken. Na 366 trappen worden je sportieve prestaties beloond met een adembenemend uitzicht over Brugge en omstreken.


Ontdek hier de lokale middenstand

Uw eigen zaak in de kijker?
Dat kan!

We respecteren uw privacy

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken, om socialemediafuncties te bieden en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde socialemedia-, en analysepartners.