Toevoegen aan wishlist

Begijnhof Brugge

8 beoordelingen

Begijnhof Brugge Begijnhof Brugge Begijnhof Brugge Begijnhof Brugge Begijnhof Brugge Begijnhof Brugge Begijnhof Brugge Begijnhof Brugge Begijnhof Brugge Begijnhof Brugge Begijnhof Brugge Begijnhof Brugge Begijnhof Brugge Begijnhof Brugge Begijnhof Brugge Begijnhof Brugge Begijnhof Brugge Begijnhof Brugge Begijnhof Brugge Begijnhof Brugge Begijnhof Brugge

Contact

Begijnhof 24-28-30
8000 Brugge
Routebeschrijving

GPS: 51°12'2" N, 3°13'24.8" O
Tel.: 050/33 00 11
secretariaatdewijngaard@gmail.com
Website Brugge

Openingstijden

maandag 10u00 tot 17u00
dinsdag 10u00 tot 17u00
woensdag 10u00 tot 17u00
donderdag 10u00 tot 17u00
vrijdag 10u00 tot 17u00
zaterdag 10u00 tot 17u00
zondag 10u00 tot 17u00



Begijnhof Brugge


Wie een bezoek brengt aan Brugge, moet zeker een kijkje nemen in het Begijnhof. De omhuisde binnentuin geeft je een prachtige kijk in het serene leven van de begijnen van vroeger. Deze vrome vrouwen zetten sinds de 13e een ware traditie voort. Tot op vandaag hangt er dezelfde kalme en verwelkomende sfeer, klaar om te bewonderen. Waag je dus snel in de wondere kleine wereld van het begijnhof Brugge.

Ervaar stilte midden in de stad


Wanneer je de brug van het Begijnhof Ten Wijngaarde over wandelt, valt je ongetwijfeld de stilte op. De sfeer die er hangt is nog steeds dezelfde als in 1244, toen de eerste ‘begijntjes’ er hun huis in trokken. Nog halve eeuw later werd het officieel erkend door prins Filips de Schone. Het waren de vrouwen die graag hun geloof vrij wilden toepassen, zonder de strenge regels van de middeleeuwse kerk van toen. Zij en de reeksen begijnen die volgden bleven de traditie voortzetten tot diep in de 19e eeuw. Vandaag de dag zijn de huisjes nog steeds bewoond door de zusters van de Orde van Sint-Benedictus. Naast het grasveld pronkt trouwens ook de Begijnhofkerk, toegewijd aan de heilige Elisabeth van Hongarije. De beginselen van de kerk dateren terug tot in de 13e eeuw. Het originele gebouw werd jammergenoeg vernield in een vreselijke brand in de late 16e eeuw. Enkele jaren later volgt de wederopbouw. Het nieuwe interieur is sober, zoals het bij de stille aard van het Begijnhof Brugge past, met hier en daar kunstwerken met een sterke barokindruk.

Bezoek het Begijnhof Brugge


Je hoeft geen gelovig persoon te zijn om de unieke kleine wereld van het Begijnhof Brugge te ontdekken. De kenmerkende witte gevels geven de groene binnenplaats een erg vredige uitstraling, ondanks de toeristenhordes die er regelmatig passeren. Je krijgt er een stille kijk op het leven, die vandaag echt wel uniek is in ons jachtige leven. Sinds 1998 maakt het Brugse Begijnhof samen met twaalf andere deel uit van het UNESCO-werelderfgoed. Wil je een unieke kijk terug in de tijd? Bezoek dan het begijnhuisje. Het museum geeft je een exclusieve kijk op het leven van op het Begijnhof in de 17e eeuw.

 

Foto's; met dank aan Visit Bruges, alle rechten voorbehouden.

Plaats een beoordeling

8 beoordelingen


super mega fantastisch

amazing!!!!!!!!!

Niet zeer tevreden over de informatie op deze website ...

zo mega mooi!!!

EXCELLENT!!!! thank you very much

I like going there in my free time to relax and enjoy the nature

I really like this beautiful place!!! Such nice flowers! Your voice sounds really angelic when you sing there... :)

love it! I recommend it

Het Prinselijke Begijnhof Ten Wijngaarde met witgekalkte gevels, verstilde kloostertuin en het begijnhofmuseum, werd gesticht in 1245 en wordt vandaag door de zusters van de Orde van Sint-Benedictus bewoond. De toegangspoort van het Begijnhof gaat om 18u30 onherroepelijk dicht.


Ontdek hier de lokale middenstand

Uw eigen zaak in de kijker?
Dat kan!

We respecteren uw privacy

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken, om socialemediafuncties te bieden en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde socialemedia-, en analysepartners.