Bezienswaardigheden in Land Van Aarlen

Archeologisch museum Archeologisch museum
Gaspar museum Gaspar museum
Internationale scoutsmuseum
Middeleeuwse en historische site van Clairefontaine Middeleeuwse en historische site van Clairefontaine
Museum van Autelbas
Museum van de fiets
Natuurpark Haute-Sûre Fôret d'Anlier
Woud van Anlier
Aantal bezienswaardigheden
0 10


Aantal bezienswaardigheden
0 10
8 bezienswaardigheden
Het Land van Aarlenis het vanouds Luxemburgstalige deel van Belgisch-Lotharingen. Het grenst ten westen aan de Gaume en ten oosten aan het Groothertogdom Luxemburg. Het ligt ten zuiden van de Ardennen en wordt niet meer daartoe gerekend. Het valt grotendeels samen met het arrondissement Aarlen.Aarlen is de hoofdplaats van deze streek. In het Land van Aarlen is de volkstaal van oudsher het Luxemburgs, dat ook in het aangrenzende Groothertogdom Luxemburg wordt gesproken. In 1990 heeft de Franse Gemeenschap de streektalen op haar grondgebied erkend , waaronder het Luxemburgs, echter zonder verdere maatregelen te nemen.

8 bezienswaardigheden

Archeologisch museum

Archeologisch museum

(0)

Dit museum herbergt allicht één van de rijkste verzamelingen Gallo-Romeins beeldhouwwerk van België. 425 gebeeldhouwde fragmenten van grafmonumenten en... lees meerOntdek hier de lokale middenstand

Uw eigen zaak in de kijker?
Dat kan!

We respecteren uw privacy

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken, om socialemediafuncties te bieden en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde socialemedia-, en analysepartners.