Bezienswaardigheden in Turnhout


Wapenschild Turnhout

Turnhout

43 inwoners
56.06 km²
2 bezienswaardigheden
Turnhout is een stad in het noorden van België gelegen in de provincie Antwerpen. Turnhout afficheert zichzelf als de hoofdstad van de Kempen en als de "speelkaartenstad". Het is de hoofdplaats van het arrondissement Turnhout en het gelijknamige kies- en gerechtelijk kanton. Het toponiem Turnhout bestaat uit twee woorddelen namelijk Turn- en hout.Turn- zou mogelijk afgeleid zijn van het Germaanse woord durnum, dat doorn betekent. Het achtervoegsel -hout komt van het Germaanse woord “hulta” en betekent bos. Turnhout heet 4 partnersteden: Hammelburg (Duitsland), Gödöllő (Hongarije), Hanzhong (China) & Vinatori (Roemenië).

2 bezienswaardigheden

Bezoekerscentrum Klein Engelandhoeve

Bezoekerscentrum Klein Engelandhoeve

(0)

De Klein Engelandhoeve is gelegen in het groene noorden van Turnhout, midden in het Turnhouts Vennengebied op de weg naar Baarle-Hertog. lees meerOntdek hier de lokale middenstand

Uw eigen zaak in de kijker?
Dat kan!

We respecteren uw privacy

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken, om socialemediafuncties te bieden en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde socialemedia-, en analysepartners.