Bezienswaardigheden in Leuven


Leuven

98292 inwoners
56.63 km²
27 bezienswaardigheden
Leuven is de hoofdstad van provincie Vlaams-Brabant en ligt aan de Dijle. Leuven is onder meer bekend als de vestigingsplaats van de Katholieke Universiteit Leuven, de oudste universiteit in de Lage Landen, de multinational InBev (historisch Brouwerij Artois) en het universitair ziekenhuis Gasthuisberg. Ook verscheidene spin-offs van de KU Leuven, zoals IMEC of Bio-Incubator, zijn gevestigd in de stad. Vanwege de eeuwenlange aanwezigheid van zowel brouwerij Artois als het studentenleven wordt Leuven ook wel de bierhoofdstad van Vlaanderen/België genoemd.

Boek nu uw hotel in Leuven!

27 bezienswaardigheden

Abdij Keizersberg

Abdij Keizersberg

(0)

Deze abdij van de orde der Benedictijnen stamt uit de 19de eeuw. Ze werd gebouwd door de monniken van de abdij Maredsous op de plaats van de oude burcht. Ze... lees meer

Kruidtuin

Kruidtuin

(0)

De oudste botanische tuin van België lees meer

Scouts en Gidsen Museum Leuven

Scouts en Gidsen Museum Leuven

(2)

Geschiedenis van de scoutsbewegingen aan de hand van kentekens, vlaggen, documentatiecentrum en bibliotheek. lees meer

Sint-Antoniuskapel

Sint-Antoniuskapel

(0)

Crypte van Pater Damiaan lees meer

Stadhuis

Stadhuis

(0)

Het historische stadhuis is dé trots van Leuven. lees meerBezienswaardigheden Leuven: bier en boeken


Leuven kun je heel beknopt samenvatten: de hoofdstad van bier en boeken. En net dat creëert haar gezellige maar toch wereldse karakter. Thuis van de oudste universiteit van België en tevens de oudste nog bestaande katholieke universiteit van de Lage landen. Maar ook thuis van de wereldberoemde bierbrouwer ABInbev, met Stella Artois als stokpaardje. Met prachtige gotische en andere middeleeuwse gebouwen, musea, gezellige cafeetjes en tal van andere bezienswaardigheden. Leuven is de plek om de echte Belgische sfeer op te snuiven.

Leuven: rijke geschiedenis in zakformaat


In de 15e eeuw kende Leuven haar gouden tijdperk: de befaamde universiteit werd opgericht. Leuven is Vlaanderens oudste universiteitsstad. Destijds stichtte de wereldberoemde Desiderius Erasmus er het Collegium Trilingue, van waaruit het drietalig onderwijs gepromoot werd. De duizenden studenten geven de stad een creatieve boost. Het heerlijk compacte historische centrum laat je toe de stad in een dag te verkennen, en dat te voet of per fiets. Neem zeker een kijkje in het museum van de universiteitsbibliotheek. In de Andreas Valeriuszaal kun je een selectie van kostbare archiefstukken en manuscripten bewonderen. Tegenwoordig bloeit het universiteitsleven er nog steeds: zo’n 28000 studenten pijnigen er dagelijks de hersenen. ’s Avonds trekken sommigen zich dan terug om te overnachten in de buurt van het Begijnhof, een klein stukje binnenstad net buiten het historische centrum. De 13e eeuwse gebouwen uit rode stenen omringd door het water van de Dijle geven het een uniek karakter. Perfect voor wie nood heeft aan een gezellige avondwandeling of -fietstocht. En zo zijn er nog tal van historische bezienswaardigheden! Leuven is ideaal voor een unieke blik terug in de tijd.

Bezienswaardigheden Leuven


Laat je al die boeken en wijsheid liever over aan de bollebozen? Zoek je wat meer vermakende bezienswaardigheden? Leuven pronkt met haar talloze gezellige kroegen: ongetwijfeld iets voor jou. Op de grote markt alleen al, in de schaduw van het prachtige gotische stadhuis uit de 15e eeuw, vind je maar liefst 45 cafeetjes die elk pronken met hun eigen unieke stijl. Ideaal om heel wat unieke bieren te proeven. En dat doet de Belgische bierhoofdstad echt alle eer aan.


Ontdek hier de lokale middenstand

Uw eigen zaak in de kijker?
Dat kan!

We respecteren uw privacy

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken, om socialemediafuncties te bieden en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde socialemedia-, en analysepartners.