Toevoegen aan wishlist

Abdij Keizersberg

0 beoordelingen

Abdij Keizersberg

Contact

Mechelsestraat 202
3000 Leuven
Routebeschrijving

GPS: 50°53'17.6" N, 4°41'43.8" O
Tel.: 016/31 00 60
abdij.keizersberg@telenet.be
Website museum

Openingstijden

maandag Op afspraak
dinsdag Op afspraak
woensdag Op afspraak
donderdag Op afspraak
vrijdag Op afspraak
zaterdag Op afspraak
zondag Op afspraakDeze abdij van de orde der Benedictijnen stamt uit de 19de eeuw. Ze werd gebouwd door de monniken van de abdij Maredsous op de plaats van de oude burcht. Ze was bedoeld als studiehuis.

De gebouwen en het omliggende terrein worden omgeven door een lange muur. Het geheel doet denken aan een oud versterkt kasteel. In 1969 werd de westvleugel van de abdij omgebouwd tot een residentie voor universiteitsstudenten. 

De abdij gaf de tuin in erfpacht aan de stad, waardoor deze verder ontwikkeld kan worden als toeristische trekpleister en groene long.

Plaats een beoordeling

Deze abdij van de orde der Benedictijnen stamt uit de 19de eeuw. Ze werd gebouwd door de monniken van de abdij Maredsous op de plaats van de oude burcht. Ze was bedoeld als studiehuis.


Ontdek hier de lokale middenstand

Uw eigen zaak in de kijker?
Dat kan!

We respecteren uw privacy

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken, om socialemediafuncties te bieden en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde socialemedia-, en analysepartners.