Bezienswaardigheden in Galmaarden


Wapenschild Galmaarden

Galmaarden

9 inwoners
34.93 km²
8 bezienswaardigheden
Galmaarden (Frans: Gammerages) is een plaats en gemeente in het Pajottenland, provincie Vlaams-Brabant in België. Naast Galmaarden zelf bestaat de gemeente uit de dorpen Tollembeek en Vollezele. Daarnaast is er ook nog de gehuchten Sint-Paulus en Herhout. In het centrum van Vollezele bevindt zich het museum van het Belgisch trekpaard dat de herinnering aan de tijd dat Vollezele een wereldcentrum was voor de handel en export van het Belgisch trekpaard levendig wil houden en het publiek kennis wil laten maken met alle facetten van het Belgisch trekpaard. Het dorp komt voor in de stripreeks Urbanus. In de stripreeks ziet Galmaarden er echter helemaal anders uit dan in het echt. De pauwelviering is een folkloristisch feest in het gehucht Sint-Paulus waarbij onder andere gewijde paulusbroodjes worden geworpen.

8 bezienswaardigheden

Baljuwhuis Galmaarden

Baljuwhuis Galmaarden

(0)

Het gebouw deed dienst als brouwerij-boerderij met gebouwen uit de 17de tot de 19de eeuw die rond een geplaveide binnenplein met gaanderij liggen. In 1980... lees meerOntdek hier de lokale middenstand

Uw eigen zaak in de kijker?
Dat kan!

We respecteren uw privacy

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken, om socialemediafuncties te bieden en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde socialemedia-, en analysepartners.