Toevoegen aan wishlist

Vallei van de Ziepbeek

0 beoordelingen


Contact

Steenweg naar As (Rekem)
3620 Lanaken
Routebeschrijving

GPS: 50°54'43.2" N, 5°40'54.7" O
Website Lanaken

Openingstijden

maandag Vrij toegankelijk
dinsdag Vrij toegankelijk
woensdag Vrij toegankelijk
donderdag Vrij toegankelijk
vrijdag Vrij toegankelijk
zaterdag Vrij toegankelijk
zondag Vrij toegankelijkDe vallei van de Ziepbeek – ook wel Zijpbeek genoemd – is gelegen in het hart van het Nationaal Park Hoge Kempen. Het natuurgebied strekt zich uit tussen de steilrand van het Kempens Plateau aan de ene kant en de dorpskernen van Opgrimbie (Maasmechelen) en Rekem (Lanaken) in het Maasdal aan de andere kant.

De vallei rond de bovenloop is niet alleen oogverblindend mooi, ze behoort zonder twijfel tot de meest waardevolle natuur van de Lage Landen! De weidse Ziepbeekvallei bestaat uit een mozaïek van gagelstruwelen, droge en vochtige heide, elzenbroekbossen, moerassen, vennen en vijvers. Ze is omzoomd door hoge landduinen die grotendeels beplant zijn met naald- en loofbossen.

Het natuurgebied is 161ha groot. Het brongebied van de Ziepbeek bevindt zich in een smalle vallei met steile, beboste hellingen.

Plaats een beoordeling

Ontdek hier de lokale middenstand

Uw eigen zaak in de kijker?
Dat kan!

We respecteren uw privacy

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken, om socialemediafuncties te bieden en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde socialemedia-, en analysepartners.