Toevoegen aan wishlist

Museumapotheek “De Roomse Keizer”

0 beoordelingen


Contact

Herentstraat 1 (Rekem)
3620 Lanaken
Routebeschrijving

GPS: 50°55'28.1" N, 5°42'13.6" O
Tel.: 089/71 69 26
info@deroomsekeizer.be
Website museum

Openingstijden

maandag Op afspraak
dinsdag Op afspraak
woensdag Op afspraak
donderdag Op afspraak
vrijdag Op afspraak
zaterdag Op afspraak
zondag Op afspraakOp de Groenplaats in Oud-Rekem, het mooiste dorp van Vlaanderen, bevindt zich een sfeervol pand uit 1820. Een gedeelte van dit pand is ingericht als museumapotheek met dokterskabinet. Ooit was het de privé-apotheek van een dokter die zelf zijn medicijnen maakte. In die tijd was een dokter ook nog chirurg, tandarts, gynaecoloog en zelfs lijkschouwer.

Je aanschouwt hier niet alleen rekken vol met potten gevuld met producten uit de 19e eeuw, maar in de oude werkkamer van de dokter vind je zelfs een originele bevallingsstoel, bevallingsstangen en lijkschouwermateriaal. Vervolg je weg onder begeleiding van een ervaren gids en ontdek een verzameling glazen stenen en potten, weegschalen, maat- en mengbekers, medische boeken en ga zo maar door!

De originele staat hiervan hebben we te danken aan de familie Humblé, die vanaf de 19e eeuw de drogisterij annex apotheek herbergde. Vanaf 1891 kwam de dokterspraktijk van Dr. Gerard Humblé er nog bij. Zijn zoon, Dr. Fans Humblé, zette de praktijk verder tot in 1970. In 1985 werd de inhoud van de praktijk overgedragen aan VZW Renovatie Rekem.

Plaats een beoordeling

Ontdek hier de lokale middenstand

Uw eigen zaak in de kijker?
Dat kan!

We respecteren uw privacy

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken, om socialemediafuncties te bieden en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde socialemedia-, en analysepartners.