Toevoegen aan wishlist

Kasteel d'Ursel

0 beoordelingen

Kasteel d'Ursel

Contact

Wolfgan d'Urselstraat 9 (Hingene)
2880 Bornem
Routebeschrijving

GPS: 51°6'16.3" N, 4°16'16.2" O
Tel.: 03/820 61 11
info@kasteeldursel.be
Website kasteel

Openingstijden

maandag Op afspraak
dinsdag Op afspraak
woensdag Op afspraak
donderdag Op afspraak
vrijdag Op afspraak
zaterdag Op afspraak
zondag Op afspraakGedurende bijna vierhonderd jaar was het kasteel van Hingene de favoriete zomerresidentie van de adellijke familie d’Ursel.

Tijdens een geleid bezoek verneem je alles over de bouwgeschiedenis van het kasteel in Hingene en het gesloopte hôtel d'Ursel, de stadsresidentie van de familie d'Ursel in Brussel. Je krijgt ook een prachtig staaltje interieurgeschiedenis te zien: behangsels, wandbespanningen, deur- en schouwstukken uit de achttiende en negentiende eeuw, dikwijls in oosterse stijl. Je bewondert er aquarellen, tekeningen en olieverfschilderijen die het verhaal illustreren. Zo ontmoet je het kasteel en zijn bewoners, de grote gebeurtenissen uit de geschiedenis en de ‘petite histoire’ van alledag.

Tot slot maak je kennis met het nieuwe leven in het kasteel met herinneringen aan recente activiteiten zoals 'SWEET 18. Hedendaagse mode kunst en design geïnspireerd door de 18de eeuw', 'The Beauty of the Beast. Dierenkunst van oude en nieuwe meesters' en 'Schrijf en Blijf. Voor altijd in het kasteel'.

Plaats een beoordeling

Ontdek hier de lokale middenstand

Uw eigen zaak in de kijker?
Dat kan!

We respecteren uw privacy

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken, om socialemediafuncties te bieden en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde socialemedia-, en analysepartners.