Toevoegen aan wishlist

Hoeve Domein de Ghellinck

0 beoordelingen


Contact

Kortrijkstraat 74A
9790 Wortegem-Petegem
Routebeschrijving

GPS: 50°49'9.9" N, 3°32'26.1" O
Tel.: 056/68 81 14
heemkunde.bouveloo@telenet.be
Website Gemeente

Openingstijden

maandag Met gids
dinsdag Met gids
woensdag Met gids
donderdag Met gids
vrijdag Met gids
zaterdag Met gids
zondag Met gidsDe hoeve behoort tot de vroegere bijgebouwen van het kasteel de Ghellinck, afgebrand in 1973. Het rechtse gedeelte van het gebouw werd verwoest gedurende de tweede wereldoorlog.

De bouwdatum, aangegeven op een zijgevel, vermeldt het jaartal 1893. In een gedeelte van de stallingen waren vroeger, de archiefzaal en de bibliotheek ondergebracht.

Een gids van de heemkundige kring Bouveloo gidst u door de rijke geschiedenis van het domein de Ghellinck. U ziet plekjes die voor het publiek niet toegankelijk zijn en bekijkt prachtige foto’s, u hoort anekdotes over het domein en de mensen die er gewoond en gewerkt hebben. Nadien hebt u de mogelijkheid om de publicatie ‘Bibliotheca Elseghemensis’ aan te kopen. Als inwoner of als toerist in Wortegem-Petegem moet u deze rondleiding gewoon doen!

Plaats een beoordeling

Ontdek hier de lokale middenstand

Uw eigen zaak in de kijker?
Dat kan!

We respecteren uw privacy

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken, om socialemediafuncties te bieden en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde socialemedia-, en analysepartners.