Toevoegen aan wishlist

Het Burreken

0 beoordelingen

Het Burreken

Contact

Perreveld 14
9660 Brakel
Routebeschrijving

GPS: 50°48'14.4" N, 3°42'27" O
Tel.: 055/33 46 40
info@burreken.be
Website Natuurgebied

Openingstijden

maandag Vrij toegankelijk
dinsdag Vrij toegankelijk
woensdag Vrij toegankelijk
donderdag Vrij toegankelijk
vrijdag Vrij toegankelijk
zaterdag Vrij toegankelijk
zondag Vrij toegankelijkHet Burreken, dat ongeveer 9 ha groot is, is een natuurreservaat dat deels gelegen is op Maarkedal (Schorisse), Horebeke en Brakel (Zegelsem).

Natuurpunt is de eigenaar van dit natuurgebied dat uit drie smalle valleizones bestaat en omgeven is door landschappelijk waardevol agrarisch gebied. Het is één van de mooiste hoekjes van de Vlaamse Ardennen.

De hoogte varieert van 116 tot 50 m en de hellingen hebben hier en daar een stijgingsgraad van 20% en meer. De mooiste bronbosvegetaties van het Burrekencomplex blijkt zonder meer het meest waardevolle te zijn van bronbossen in het hele Zuid-Vlaamse heuvelland.

Daarnaast lopen er twee bewegwijzerde wandelroutes door het domein: de Eikelmuisroute (7,5 km) en de Vuursalamanderroute (7 km).

 

Foto: Els De Scheerder / CC BY (https://creativecommons.org/licenses/by/4.0)

 

Plaats een beoordeling

Het natuurgebied 'het Burreken' is gelegen op de grens van Brakel, Maarkedal en Horebeke. Het is een unieke combinatie van bossen, valleien, heuvels, fauna en flora. Bovendien heerst er een opmerkelijke stilte. Het Burreken wordt beheerd door de vzw Natuurpunt, die er op regelmatige basis begeleide wandelingen organiseert. Daarnaast lopen er twee bewegwijzerde wandelroutes door het domein: de Eikelmuisroute (7,5 km) en de Vuursalamanderroute (7 km).


Ontdek hier de lokale middenstand

Uw eigen zaak in de kijker?
Dat kan!

We respecteren uw privacy

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken, om socialemediafuncties te bieden en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde socialemedia-, en analysepartners.