Toevoegen aan wishlist

Fort van Liezele

0 beoordelingen


Contact

Fortbaan 2 (Liezele)
2870 Puurs
Routebeschrijving

GPS: 51°4'1.5" N, 4°17'6.8" O
Tel.: 03/899.28.68
info@tkbs.be
Website monument

Openingstijden

maandag Gesloten
dinsdag Gesloten
woensdag Gesloten
donderdag Gesloten
vrijdag Gesloten
zaterdag 13u30 tot 17u30
zondag 13u30 tot 17u30Fort Liezele is één van de best bewaarde en gerestaureerde pantserforten van de Vesting Antwerpen. Het fort dateert van begin 20ste eeuw, doorstond de twee wereldoorlogen en is nu een vestingbouwkundige parel in een groene zone. Een groot gedeelte van het fort is ingericht als museum, dat de geschiedenis van het gebouw en de omgeving tijdens de beide wereldoorlogen belicht. In de museumzalen ontdek je een unieke collectie originele uitrustingsstukken, uniformen, wapens en fotomateriaal. Bezoekers kunnen in de audiovisuele ruimte ook een historische multimediapresentatie bijwonen.

Wie een rondleiding plant onder leiding van een gids, kan het hele jaar door in het fort terecht na afspraak. Bezoekers worden meegenomen langs de gereconstrueerde commandoposten, een infirmerie, de troepenkamers, een munitiemagazijn, een pantserkoepel, een waarnemingsklok, de cachotten, een volledig ingerichte troepenkeuken en nog veel meer. Een echte reis in de tijd!

Tijdens de weekends kan het fort ook individueel bezocht worden met een audiogids. Die vertelt over het leven in het fort en is verkrijgbaar in 4 talen: Nederlands, Frans, Engels en Duits.

Plaats een beoordeling

Ontdek hier de lokale middenstand

Uw eigen zaak in de kijker?
Dat kan!

We respecteren uw privacy

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken, om socialemediafuncties te bieden en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde socialemedia-, en analysepartners.