Toevoegen aan wishlist

Domein Hof van Coolhem

0 beoordelingen

Domein Hof van Coolhem

Contact

Coolhemstraat 64 (Kalfort)
2870 Puurs
Routebeschrijving

GPS: 51°4'33.6" N, 4°18'24.2" O
Tel.: 03/899.28.68
info@tkbs.be
Website gemeente

Openingstijden

maandag 8u00 tot 21u00
dinsdag 8u00 tot 21u00
woensdag 8u00 tot 21u00
donderdag 8u00 tot 21u00
vrijdag 8u00 tot 21u00
zaterdag 8u00 tot 21u00
zondag 8u00 tot 21u00Kastanjes rapen tijdens de herfstvakantie, of eieren op paasmaandag? Het kan allemaal in het Hof van Coolhem. Het was ooit eigendom van de Cisterciënzers en verbaast nu alle bezoekers met een mix van natuur en cultuur. Het is dé uitvalbasis van het jaarlijkse aspergefestival van half april tot eind juni.

Je ontdekt er een bijen- en vlindertuin, een prachtige historische tuin en  een gigantische hoogstamboomgaard. In de aspergetuin leer je via infopanelen en een geluidsinstallatie dan weer alles over de aspergeteelt. Ook de demoplaats ‘composteren’ en de ‘viezebeestjestuin’, een initiatief van de Vriendenkring van het Hof van Coolhem, is absoluut de moeite waard.

In het oude poortgebouw vind je een gezellige brasserie. Een bezoekje brengen en een wandeling maken kan op eigen initiatief of met een natuurgids. Schijnt de zon? Nestel je dan op het terras met een verfrissend drankje en geniet van het zicht op de rode beuk met een stamomtrek van wel zes meter!

Plaats een beoordeling

Kastanjes rapen tijdens de herfstvakantie, of eieren op paasmaandag? Het kan allemaal in het Hof van Coolhem. Het was ooit eigendom van de Cisterciënzers en verbaast nu alle bezoekers met een mix van natuur en cultuur. Het is dé uitvalbasis van het jaarlijkse aspergefestival van half april tot eind juni.


Ontdek hier de lokale middenstand

Uw eigen zaak in de kijker?
Dat kan!

We respecteren uw privacy

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken, om socialemediafuncties te bieden en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde socialemedia-, en analysepartners.