Toevoegen aan wishlist

De Marmergroeve van Beauchâteau

2 beoordelingen


Contact

Rue du Culot Massin
5630 Cerfontaine
Routebeschrijving

GPS: 50°9'35.5" N, 4°29'3.9" O
Tel.: 071/64.46.67
Website toerisme

Openingstijden

maandag Vrij toegankelijk
dinsdag Vrij toegankelijk
woensdag Vrij toegankelijk
donderdag Vrij toegankelijk
vrijdag Vrij toegankelijk
zaterdag Vrij toegankelijk
zondag Vrij toegankelijkTussen Neuville en Senzeilles ligt de marmergroeve van Beauchâteau, een waardevol stukje erfgoed dat zowel voor zijn fauna, flora en geologie als voor zijn industrieel verleden in ere moet worden gehouden.

Het marmer dat er ontgonnen werd was bijzonder zeldzaam. Het is meer dan 400 miljoen jaar oud en dankt zijn bestaan aan het koraalrif van het midden-Devoon uit het primaire tijdperk. In die periode heerste een equatoriaal klimaat en werd ons land overspoeld door een warme zee. Dat verklaart het grote aantal fossielen op de locatie.

Bovendien vertonen de wanden in vooraanzicht een geologisch perfecte doorsnede, wat uniek is in de streek. Het bedrijfsgebouw met zijn hoge schoorsteen en stoommachine is nog altijd te zien.

Plaats een beoordeling

2 beoordelingen


prachtig

prachtig, maar moeilijk te vinden. Staat niet goed aangegeven

Ontdek hier de lokale middenstand

Uw eigen zaak in de kijker?
Dat kan!

We respecteren uw privacy

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken, om socialemediafuncties te bieden en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde socialemedia-, en analysepartners.