Toevoegen aan wishlist

Bosmuseum Wildert

1 beoordeling

Bosmuseum Wildert

Contact

Wildertse Duintjes 18 (Wildert)
2910 Essen
Routebeschrijving

GPS: 51°26'18.4" N, 4°27'22" O
voorzitter@kvdv.info
Website museum

Openingstijden

maandag Op afspraak
dinsdag Op afspraak
woensdag Op afspraak
donderdag Op afspraak
vrijdag Op afspraak
zaterdag Op afspraak
zondag 14u00 tot 17u00Wie spelenderwijs wil ontdekken wie en wat er leeft in de bossen van de Wildertse Duintjes, moet beslist eens naar het Bosmuseum.

Een pittoreske villa, te midden in het prachtige natuurgebied in Essen, werd begin de jaren 80 ingericht als Bosmuseum. In het Bosmuseum kan je elke zondagnamiddag of op afspraak alles te weten komen over wie en wat er leeft in het bos. Men toont onder meer het gereedschap dat men gebruikt om te weten hoe oud een boom is. Men kan zien welke zaden en vruchte van bomen uiteindelijk welke houtsoort opleveren. Men legt ook uit waarom jonge reeën het bos worden ingestuurt met een zender.

In de Wildertse Duintjes is er een bospad uitgestippeld, een wandeling van een kleine 3 kilometer waarin je 30 keer een infobord passeert met leuke weetjes over de planten en bomen die je daar ziet.

Daarnaast beschikt het museum over een uitgebreide collectie opgezette dieren, zaden, kegels en houtstalen. 

Plaats een beoordeling

1 beoordeling


Bijzonder mooi en interessant museum op zo'n kleine schaal! Zowel de info over de bomen als de collectie taxidermie zijn heel bijzonder. Zowel voor kinderen alsook voor volwassenen. En uiteraard de omgeving ook zeer mooi en wandelvriendelijk.

Wie spelenderwijs wil ontdekken wie en wat er leeft in de bossen van de Wildertse Duintjes, moet beslist eens naar het Bosmuseum.


Ontdek hier de lokale middenstand

Uw eigen zaak in de kijker?
Dat kan!

We respecteren uw privacy

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken, om socialemediafuncties te bieden en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde socialemedia-, en analysepartners.