Toevoegen aan wishlist

Arboretum Puurs

0 beoordelingen

Arboretum Puurs

Contact

Achterheide 21
2870 Puurs
Routebeschrijving

GPS: 51°3'50.4" N, 4°16'12.5" O
Tel.: 03/899.15.88
natuur.klein-brabant@telenet.be
Website gemeente

Openingstijden

maandag Op afspraak
dinsdag Op afspraak
woensdag Op afspraak
donderdag Op afspraak
vrijdag Op afspraak
zaterdag Op afspraak
zondag Op afspraakAl gehoord van de augurkenstruik? Of de zakdoekjesboom? In het Arboretum ontdek je meer dan 500 plantensoorten! Het is een gewaardeerde verblijfsplaats voor tal van vogelsoorten, insecten en amfibieën en dateert van 1970. Toen plantte Louis De Wachter er een verzameling van 450 bomen en struiken. In 1999 kocht de gemeente Puurs het domein op en breidde het uit met een vijver, moeraszone en 150 extra plantensoorten. Om uren te bewonderen! Sinds 2013 heeft Natuurpunt het arboretum in beheer en wordt een semi-natuurlijk beheer gevoerd.Al gehoord van de augurkenstruik? Of de zakdoekjesboom? In het Arboretum ontdek je meer dan 500 plantensoorten! Het is een gewaardeerde verblijfsplaats voor tal van vogelsoorten, insecten en amfibieën en dateert van 1970. Toen plantte Louis De Wachter er een verzameling van 450 bomen en struiken. In 1999 kocht de gemeente Puurs het domein op en breidde het uit met een vijver, moeraszone en 150 extra plantensoorten. Om uren te bewonderen! Sinds 2013 heeft Natuurpunt het arboretum in beheer en wordt een semi-natuurlijk beheer gevoerd.

Plaats een beoordeling

​​​​​​Ben je een plantenliefhebber? Breng dan een bezoekje aan het arboretum van Puurs-Sint-Amands. Het dateert van 1970, toen plantte Louis De Wachter er een verzameling van 450 bomen en struiken. In 1999 kocht de gemeente het domein en breidde ze het uit met een vijver, moeraszone en 150 extra plantensoorten.


Ontdek hier de lokale middenstand

Uw eigen zaak in de kijker?
Dat kan!

We respecteren uw privacy

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken, om socialemediafuncties te bieden en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde socialemedia-, en analysepartners.