Toevoegen aan wishlist

Abdij van Beaulieu

1 beoordeling


Contact

Abdijstraat 6
9790 Wortegem-Petegem
Routebeschrijving

GPS: 50°49'28.1" N, 3°33'48.8" O
Tel.: 056/68 81 14
info@abdijvanbeaulieu.be
Website Abdij

Openingstijden

maandag Op afspraak
dinsdag Op afspraak
woensdag Op afspraak
donderdag Op afspraak
vrijdag Op afspraak
zaterdag Op afspraak
zondag Op afspraakGwijde van Dampierre kocht in 1286 de baronny van Petegem en herstelde de burcht, zijn vrouw stichtte er een vrouwenabdij der Arme Klaren. De abdij werd op 26 december 1293 betrokken. Gedurende 5 eeuwen bleef het klooster van Beaulieu bestaan tot het decreet van 1783, toen door Jozef II vele klosterorden werden opgeheven. In 1786 werden al de gebouwen verkocht en grotendeels afgebroken.

Ondanks het bewogen verleden getuigen deze gebouwen nog van een eens zo rijke geschiedenis.

Het kapelaans huis is eigendom van de familie Libert. In de ingangspoort bevindt zich het wapensshild van Gwijde van Dampierre.

Plaats een beoordeling

1 beoordeling


De abdij is inderdaad een pareltje , doch laat U niet misleiden tot de foto in deze website , dat is voor mij geen gekende abdij en zeker niet de abdij van Beaulieu in Wortegem- Petegem .
Ik woon in de priorij van de abdij en de volledige restauratie uitgevoerd .
De site I de laatste jaren opengebloeid tot een woonsite waar diverse gezinnen deel van uitmaken , de site is open voor publiek alwaar we gemotoriseerde bezoekers graag vragen hun vehikel buiten de poort te houden .
Welkom voor een wandeling op de site door gewijde van Dampiere opgebouwd is .
Arch. L. Verrongen

Ontdek hier de lokale middenstand

Uw eigen zaak in de kijker?
Dat kan!

We respecteren uw privacy

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken, om socialemediafuncties te bieden en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde socialemedia-, en analysepartners.